Pieter Column: Succes voetballer bepaald door de Achternaam (46)

Succes van een betaald voetballer wordt naast talent, temperament en ijver, voor het grotendeels bepaald door de Achternaam

Afgelopen zondag heb ik genoten van de samenvatting van de wedstrijd FC. Emmen- FC Groningen. De noordelijke derby met verschillende belangen. FC. Emmen probeert na een geweldige inhaalrace nog in de eredivisie te blijven. FC Groningen daarentegen wil zich graag plaatsen voor de nacompetitie.

Maar het was niet een gewone wedstrijd. Natuurlijk zorgde het lege stadion “de oude Meerdijk” in Emmen ook niet meteen voor een gezellige en spannende pot voetbal. Nee, de meeste spelers sneeuwden onder door de belangstelling voor die ene held, Arjen Robben.

Eindelijk kon hij zijn kunsten tonen vanaf het begin. Tijdens de warming up mocht je al genieten van zijn kunstjes. Een bal koppen tot dat hij dood blijft liggen op zijn hoofd! Doe dat maar eens na. En dan zijn enthousiasme en felheid. Een doorzetter is hij ook wel. Er was een lange (lijdens) weg naar dit moment. Vanaf het eerste balcontact nam hij het soms suffe FC. Groningen op sleeptouw. Zijn enthousiasme en inzicht zorgde voor een eenzijdige wedstrijd. Jammer voor Emmen, maar met een fitte Arjen Robben in de ploeg, loop je als tegenstander achter de feiten aan. Het tijdschrift “Voetbal International” kopt: “Robben steelt de show op pijnlijke nederlaag voor FC. Emmen. En de NOS schrijft: ”Stralende Robben neemt FC Groningen bij de hand”.

Mike te Wierik beleefde de herintrede van Arjen wel op een speciale manier. Eindelijk kon hij een wedstrijd spelen samen met Arjen Robben. Samenspelen met een grote voetballer (hoewel hij eigenlijk helemaal niet zo groot is) die bij zoveel topclubs in Europa heeft gespeeld. Mike moest gelijk denken aan zijn korte periode bij Derby County. Daar mocht hij ook al voetballen met niemand minder dan Wayne Rooney.

Oud WVV 7 met onder andere 'Roony' en Roorda

De Sportzender ESPN kwam zelfs met een documentaire over Mike te Wierik met als titel: “Van Roony naar Robben”. Wel opvallend is dat de achternaam van beide spelers beginnen met R. Gekker nog, de tweede letter is ook gelijk. Na wat zoekwerk ontdek ik dat er veel goede voetballers zijn of waren waarvan de achternaam begint met Ro: Bas Roorda, Lars van Roon, Bobby Robsen, Robinho, Romario, Rommedahl, Rosales, Ronaldo en Ronaldinho. Op you tube was een aantal jaren geleden zelfs een uitzending te zien dat heette “The magic R.” Een overzicht van de voetbalprestaties van spelers die allemaal een achternaam hebben met een Ro. De kans op succes als voetballer, wordt dus verhoogd wanneer je achternaam begint met een R. Zijn de eerste twee letters RO is de slagingskans voor succes verzekerd. Kijk naar alle net genoemde spelers.

Met deze wetenschap gloort er toch nog hoop voor enkele spelers van WVV. Ik denk aan spelers met de achternaam Roescher, Ros,Roetgerink,Roorda,Rosink, Rotink,Rouhof, Rouweler en Rouwenhorst. Misschien vergeet ik er nog wel enkele.

 

'Roony" kampioen!

Om goed te beginnen zou ik ook als eerste rugnummer 32 dragen. Wayne Rooney droeg dit nummer bij Derby County. Mike te Wierik zie ik daar bij FC Groningen ook mee schitteren. Wil je achternaam niet meehelpen om een goede voetballer te worden, dan kun je in ieder geval proberen met rugnummer 32!

Wat ook nog wel eens wil helpen met succes, wanneer je voor- en achternaam allitereren. De voornaam en achternaam beginnen dan met dezelfde letter. Een aantal voorbeelden zijn: Arno Arts, Bep Bakhuijs, Didier Drogba, Didier Deschamps, Eijera Elia, Fred Friday, Kees Kist, Stijn Schaars, Sonny Silooy, Brian Brobby en Zinedine Zidane.

Misschien gloort er in Hengevelde ook nog hoop voor allitererende sportmensen.

De weg naar succes hangt vaak van toevalligheden aan elkaar!

Succes verzekerd!

Ik vlieg weg………..

Pieter Column