Beelden inbraak Kulturhus de Marke in RTV-Oost Onder de Loep

Morgenavond (donderdag 16 september) wordt er via RTV-Oost in het programma “Onder de loep” aandacht besteed aan de inbraak van begin juli dit jaar in Kulturhus de Marke. De uitzending begint om 17.30 uur en wordt de rest van de avond elk uur herhaald.

Op verzoek van de politie is door het bestuur van de SSGH besloten mee te werken aan het vrijgeven van de camera-beelden gemaakt met het bewakingssysteem van Ter Doest Beveiliging uit Hengevelde. De politie heeft, na het bestuderen van de beelden, aangegeven dat de pakkans significant is op basis van de “typische” gezichtsuitdrukking van de inbreker. Dit mede met de kwalitatief goede beelden zou er toe moeten leiden dat deze persoon snel wordt herkend in zijn eigen bekende omgeving. In de uitzending zal tevens aandacht gevraag worden voor het feit dat er binnen de Hengeveldse accommodaties/kantines nog amper cash geld aanwezig is, vooral als gevolg van de snelle omschakeling van cash naar pinnen of contactloos betalen (Corona heeft dit proces versneld). Binnen Kulturhus de Marke loopt sinds enkele weken op één avond in de week een pilot met alleen contactloos betalen of via PIN. De voorlopige uitkomsten van deze pilot zijn zeer positief. Naar verwachting zal daardoor het Kulturhus op korte termijn volledig overgaan op contactloos betalen of via PIN, waardoor geen cash geld meer aanwezig zal zijn en we hopelijk ook niet meer tegen de narigheid van een inbraak aanlopen.

 

Wat is er gebeurd?

In de nacht van zaterdag 10 juli op zondag 11 juli is er omstreeks 1.15 uur ingebroken in Kulturhus de Marke. De inbreker heeft een buitendeur geforceerd en heeft een deel van het gebouw doorzocht. Uiteindelijk is de deur naar het sportcafé/kantine vanuit de centrale hal opengebroken. In de kantine was de indringer uitsluitend op zoek naar geld. Niet slim aangezien het Kulturhus maanden heeft dicht gezeten en tegenwoordig bijna alle transacties binnen het Kulturhus middels pinbetalingen gebeurt.

De inbraak werd zondagmiddag 11 juli om ca 17.00 uur geconstateerd. Samen met het beveiligingsbedrijf en de politie is de schade opgenomen en zijn de videobeelden geanalyseerd. De inbreker ontdekte de camera in de hal bij de tribune te laat en staat dan ook duidelijk op de videobeelden.

Heb je tips of informatie….  Geef dit dan door via 0800 – 6070 (gratis nummer) of 0900 – 8844. Doe je dit liever anoniem? Bel dan met 0800-7000