Brandweer zoekt nieuwe collega’s, kom werken bij de warmste werkgever van NL!

Houd jij het hoofd koel in stressvolle situaties? Ben je niet bang voor hoogtes en wil je hulp verlenen aan mens én dier? Oftewel: ben jij ON FIRE? Dan match jij met Brandweer Twente! Brandweer Twente zoekt voor 17 kazernes collega’s die zich willen inzetten voor een veilig Twente. Op maandag 7 februari trapt Brandweer Twente de online campagne voor het werven van vrijwilligers af. Word vrijwilliger bij de warmste werkgever van Nederland!

‘Sophie is 24/7 ON FIRE’. Sophie laat zien dat ze naast haar werk als arts ook een bijdrage kan leveren aan een (brand)veiliger Twente. Als de pieper gaat, springt zij in de rode brandweerwagen en verleent hulp aan mens én dier. Hoe past Brandweer Twente in jouw leven?

Bij Brandweer Twente zijn bijna 700 vrijwilligers actief. Sophie, Mariska en Hans bestrijden samen met hun collega’s jaarlijks ruim 4.000 incidenten. “Vanuit onze 29 kazernes in Twente werken we 24 uur per dag aan een veilig Twente. Ieder jaar zoeken we weer enthousiaste vrijwilligers zoals Sophie die zich hiervoor willen inzetten”, aldus Rob Bokdam, sectorhoofd Repressie bij Brandweer Twente. Het werk bestaat onder meer uit het blussen van branden, het bestrijden van ongevallen met gevaarlijke stoffen en het bevrijden van verkeersslachtoffers. Werken bij de brandweer is uitdagend, afwisselend en dankbaar. Match jij met Brandweer Twente?

Wij zoeken enthousiaste en gedreven vrijwilligers voor de kazernes van Boekelo, Borne, De Lutte, Delden, Den Ham, Diepenheim, Goor, Haaksbergen, Hellendoorn, Hengelo Noord, Oldenzaal, Ootmarsum, Rijssen, Tubbergen, Vriezenveen, Vroomshoop en Weerselo.

Twente kan op jou rekenen!

Voor de meeste kazernes zoeken we brandweervrijwilligers die binnen enkele minuten voor een uitruk op de kazerne kunnen zijn (op basis van vrije opkomst). Zeker als je overdag beschikbaar bent voor de brandweer, hebben we kans op een match! Je wordt onderdeel van een hecht team binnen een kazerne. Je ontvangt als vrijwilliger een vergoeding voor opleiding, oefeningen en bent inzetbaar bij calamiteiten. Je inzet als vrijwilliger is cruciaal, de inwoners van Twente rekenen altijd op de brandweer.

Flexwerkende vrijwilligers op kazernes

Steeds meer mensen werken in verband met Corona thuis. Juist in deze situatie kun jij het verschil maken! Ben je niet gebonden aan een vaste werkplek, dan biedt Brandweer Twente gratis werkplekken met voorzieningen aan. Dat is win-win. Je kunt je (eigen) werk vanuit de kazerne doen, waarbij de kans bestaat dat de pieper gaat om hulp te verlenen. Je bent verbonden aan een kazerne en je maakt deel uit van het lokale team. Als flexwerker werk je gemiddeld twee dagen in de week in de kazerne en rukt bij een alarmering uit. Wanneer kom jij op één van onze kazernes werken?

Kom werken bij de warmste werkgever van Nederland

Wil jij je als brandweervrijwilliger inzetten voor mens en dier in Twente? Laten we samen uitzoeken hoe we dat slim kunnen combineren met jouw studie of baan, jouw levensstijl en thuissituatie. Ben je benieuwd hoe een drukke baan te combineren is met de vrijwillige brandweer? Kijk dan op www.werkenbijbrandweertwente.nl en word ook vrijwilliger bij de warmste werkgever van Nederland! Solliciteren kan tot en met maandag 7 maart.