Controle fietsverlichting in de gemeente Hof van Twente

De tijd van het jaar is gekomen dat het ‘s avond weer vroeger donker wordt. Wij als politie zien dan graag alle verkeersdeelnemers zichtbaar over straat gaan. Helaas is de werkelijkheid vaak anders. Daarom gaan wij, de politie Hof van Twente, de komende tijd weer extra toezicht houden op het voeren van fietsverlichting bij duisternis. Een bekeuring voor het niet voeren van juiste fietsverlichting kost 55 euro. Dit is exclusief 9 euro administratiekosten. Fietsers zijn kwetsbaar in het verkeer, helemaal als ze fietsen zonder goede verlichting. Uit onderzoek blijkt dat met goede fietsverlichting de kans op een aanrijding in het donker daalt met wel 20 procent. Daarom houdt de politie Hof van Twente vanaf de maand oktober extra controles om het fietsverkeer veilig te maken.

De politie en verkeersveiligheidspartners willen het belang van goede fietsverlichting onder de aandacht brengen. Het is belangrijk dat fietsers niet alleen zelf genoeg kunnen zien, maar dat het overige verkeer de fietsers ook kan zien.

Deze kosten zijn simpel te voorkomen door te zorgen voor goede verlichting. Er wordt trouwens geen onderscheid gemaakt tussen voor- en achterlicht. Zorg er dus voor dat beide werken.

Een gewaarschuwd mens telt immers voor twee!