Dronken automobilist moet rijbewijs inleveren en slaat partner

Op 14 februari kreeg de politie Hof van Twente een melding een van een aanrijding op de Spechthorstweg in Goor. Toen zij hier ter plaatste kwamen troffen wij een auto die, in plaats van de weg naar rechts te volgen, door het hek heen was gereden en op een terrein tussen de bomen was beland. De politie geeft hier het volgende over aan: “Toen wij de bestuurder en zijn bijrijder spraken roken wij meteen een sterkte alcohol lucht. Toen we de bestuurder vervolgens lieten blazen blies de man een G/F. Het apparaat op straat is een indicatie, en G/F betekent een dikke kans dat de bestuurder boven de grens voor invordering van het rijbewijs blaast.

Hierop mocht de man, woonachtig in de Hof van Twente, mee naar het bureau in Goor waar hij op een ademanalyseapparaat mocht blazen. Dit apparaat is nauwkeuriger en geeft een precieze indicatie van de hoeveelheid alcohol in de adem. De verdachte presteerde het om 1020 ug/l te blazen. De invorderingsgrens ligt voor de ervaren bestuurder bij 570 ug/l. Zijn rijbewijs werd dan ook direct ingevorderd en het proces-verbaal gaat naar het openbaar ministerie om hier iets van te vinden.” Daarmee was de kous nog niet af. ”

Terwijl wij nog binnen waren om de administratie te doen en de papieren nog warm in de printer lagen, kregen wij wederom een melding vanuit de straat achter het politiebureau. Hier hadden getuigen gezien dat een mevrouw was geslagen door een man en zij hadden gelukkig direct 112 gebeld. Het bleek te gaan om de dronken bestuurder en zijn bijrijdster. De getuigen hadden zich gelukkig bekommerd om de dame. Wij hebben van hen een getuigenverklaring opgenomen en zijn naar het adres van de man gegaan waar we hem hebben aangehouden voor mishandeling. Hij is naar het cellencomplex in Borne gebracht waar nog een andere zaak tegen hem lag en waar hij meteen ook voor gehoord kon worden. De man is in verzekering gesteld en zal zich dus voor in totaal 3 zaken voor de rechter moeten verantwoorden.”