Het verhaal van Henkie de boef en Heilige Antonius

Deze week was op deze site het verhaal te lezen van de fietsendief die door een alerte buurtbewoner in de kraag werd gevat. Wegdamnieuws ging op onderzoek uit en kwam tot een opmerkelijk verhaal.
Erik Heuvelink: ”Toen ik gistermiddag 17.00 thuiskwam, stond Cees van der Sluijs op mijn oprit. Hij was even bij zijn weide, slechts een paar minuten, en toen was zijn fiets ineens weg. Addie, zijn vrouw kwam bijna gelijktijdig en toen zijn ze samen met de auto rond geweest in de hoop de dief en de fiets te vinden, maar tevergeefs. ‘s Avonds zijn we nog een keer weer teruggegaan en vonden zo een andere fiets in de berm,20 meter verder verstopt. Deze hebben we hier achter het huis gezet. Yip, mijn zoon en ik zijn gaan eten, totdat Helga de Wijs, onze buurvrouw belde. Martijn, haar man, had een man tegen de vlakte geslagen. Hij stond plotseling in de garage met een raar verhaal dat hij een auto wilde kopen. Wij (Yip en ik) renden er snel heen, hielden de man in bedwang en belden vervolgens de politie. Ondertussen bekeken we de fiets waarmee hij was gekomen eens goed. Al snel bleek dat het de fiets was van Cees van der Sluijs! Hij had mij die middag verteld over markeringen, de boef had al geprobeerd stickers te verwijderen. De kerel had ook nog twee schroefmachines bij zich. Hij zei dat ie die gekocht had, maar dat klonk toch wel zeer ongeloofwaardig. De politie kwam na een tijdje en arresteerde hem met de woorden; "Miste je ons al, Henkie?" Ze kenden hem dus al. Dus Cees gebeld en die kwam gelijk natuurlijk. Hij wilde de boef(!) ook spreken, maar dat mocht niet van de politie. De dief is afgevoerd en Cees heeft zijn fiets terug. Donderdag is de politie terug geweest voor aangifte en hebben we camerabeelden bij Effink bekeken: Henkie staat er mooi op!"

De eigenaar van de fiets: Cees van der Sluijs:”Ik had de fiets nog maar twee weken! Ik was amper 5 minuten weg was ie! Ik heb daar nog nooit een fiets op slot gezet! Maar gelukkig sprak ik buurman Erik! Ik zei nog tegen mijn vrouw: "Ik heb de heilige Antonius nog wel even aangeroepen! Sodemieter toch op",  zei ze ha ha! De tassen zijn nog wel zoek, de kinderen van De Wijs willen ze nog gaan zoeken.

Hierboven op de foto de fiets die we in de berm op 25 meter vanaf het hek vonden. Met deze bruine Union herenfiets met handremmen; gekocht bij C Ooink Bentelo is de dief gekomen.
Wie mist deze fiets? Die is natuurlijk ook gestolen door H.W de draaideurdief!”

Henk Henk Henk.............(Knipsel is van 30 sept 2019)