Nepagenten actief in omgeving

De afgelopen week heeft de politie veel meldingen ontvangen van mensen uit Hof van Twente die telefonisch werden benaderd door criminelen die zich voordoen als politieagent. In enkele gevallen is er ook daadwerkelijk iemand aan de deur gekomen en zijn er kostbare bezittingen meegenomen! De criminelen gebruiken daarbij namen van politiecollega’s die op internet te vinden zijn, zoals wijkagenten.

Veelal gebruiken ze het verhaal dat er inbraken zijn geweest in de buurt en dat ze inventariseren waar er waardevolle sieraden in huis zijn en dat deze bekeken of opgehaald moeten worden. Vervolgens komt er iemand aan de deur die zich ook voorstelt als politieagent en die vervolgens de sieraden (of andere waardevolle spullen) meeneemt. Die zie je natuurlijk nooit weer terug!

𝘞𝘰𝘳𝘥𝘵 𝘶 𝘣𝘦𝘯𝘢𝘥𝘦𝘳𝘥 𝘮𝘦𝘵 𝘦𝘦𝘯 𝘥𝘦𝘳𝘨𝘦𝘭𝘪𝘫𝘬 𝘷𝘦𝘳𝘩𝘢𝘢𝘭?

➡️ De politie komt NOOIT uw sieraden ophalen!

➡️ Spreekt u iemand die zich voordoet als politieagent en u vertrouwt het niet? Vraag dan zijn of haar naam en bel zelf met ons terug op 0900-8844 en vraag om doorverbonden te worden met de betreffende persoon.

➡️ Komt er politie bij u aan de deur, dan zullen wij ons, in burger, altijd legitimeren. Hoe ons legitimatiebewijs eruit ziet kunt u zien in de foto in de reacties. In uniform tonen wij ons legitimatiebewijs uiteraard ook desgevraagd.

➡️ Komen er mensen bij u aan de deur die u niet vertrouwt? Bel dan direct 112! Probeer een signalement en eventueel kenteken te onthouden.

➡️ Deel dit bericht zoveel mogelijk en verspreid het ook onder ouderen die mogelijk geen sociale media hebben.