Overtuigende phishing-mail namens ‘WoningNet’ in omloop: ‘Betaal de verlengingskosten voor uw inschrijving’

Op dit moment gaat er weer een phishing-mail rond van WoningNet, welke vandaag ook de redactie berieikte. In een phishing-bericht staat dat je de inschrijf- of verlengingskosten van je inschrijving bij WoningNet moet betalen. Volgens het bericht kun je de betaling doen door op de link in de tekst te klikken. WoningNet en Nijestee versturen geen mails met links over het betalen van inschrijf- of verleningskosten. Wij adviseren je dringend om niet op de link te klikken. Blokkeer de afzender.

TIPS

1. Heb je een verdachte e-mail herkend als phishing maar nog niet geklikt? Blokkeer dan de afzender en gooi de e-mail weg.

2. Heb je per ongeluk toch al geklikt en mogelijk je bankgegevens achtergelaten? Neem dan nu direct contact op met je bank om te zorgen dat je account veilig blijft. Doe daarna aangifte bij de politie en volg de stappen op fraudehelpdesk.nl. Ook kan je een melding van de phishing-e-mail doen in het speciale phishing formulier op woningnet.nl.

3. Bezorgd over de status van je inschrijving mocht je hierbij aangesloten zijn? Controleer de status van jouw inschrijving door in te loggen op www.woningnet.nl.

Hieronder een screenshot van de mail.