Politie heeft extra aandacht voor snorfietsers zonder helm: ‘Boete bedraagt 100 euro’

Per 1 januari 2023 is het ook verplicht om een helm te dragen op een snorfiets. Het doel van deze maatregel is om het aantal verkeersdoden en gewonden onder snorfietsers te verminderen. De verwachting is dat het verplichten van een helm voor bestuurders en passagiers van een snorfiets een positief effect heeft op de verkeersveiligheid. Een boete voor het niet dragen van de helm als bestuurder of passagier bedraagt 100 euro. De politie in de Hof van Twente gaat de komende periode extra controleren op de naleving van de regel.

‘Indien een voertuigeigenaar de snorfiets wil laten ombouwen naar een bromfiets, moet de maximumconstructiesnelheid van de snorfiets worden aangepast (van 25 km per uur naar 45 km per uur). De kosten voor het ombouwen van een snorfiets verschillen per merk en per model.’

Een snorfiets moet na de ombouw voldoen aan de toelatingseisen en de permanente eisen die gelden voor een bromfiets. ‘De Dienst Wegverkeer (RDW) kijkt of aan deze eisen wordt voldaan. Waar de RDW op controleert, is te vinden op de website van de RDW. De keuring vindt plaats bij één van de keuringsstations van de RDW. De kosten voor de ombouwkeuring van de RDW bedragen totaal 106 euro. Als het voertuig is goedgekeurd, komen daar de kosten voor een nieuwe kentekenplaat nog bij. De kosten voor een nieuwe kentekenplaat bedragen ongeveer 12 euro.

(bron: www.nieuwsuitdelden.nl)