Politie Hof van Twente waarschuwt voor babbeltrucs aan de deur

De politie Hof van Twente vraagt burgers alert te zijn. Op dinsdagochtend tussen 09.00 en 10.00 uur is namelijk er bij een bewoner van de Kwartelstraat in Goor een geldbedrag uit de woning weggenomen. Hierbij is door middel van een babbeltruc een man bij het slachtoffer in huis gekomen, waarna de oplichter er met het geld van de bejaarde man vandoor ging. De persoon die aan de deur kwam, stelde zich voor als iemand van het gasbedrijf en wilde de bewoner waarschuwen voor een gaslek. Deze moest vervolgens iets testen in huis, waarna de nepmedewerker er met het spaargeld van de oude man tussenuit kneep. "Het is een trend die wij vaker zien gebeuren. Mensen, wees gewaarschuwd! Laat niemand zomaar binnen. Vraag altijd om een legitimatiebewijs en bij twijfel, bel de politie. Vertel verder nooit aan iemand waar en hoeveel waardevolle spullen je in huis hebt", meldt de politie op haar Facebookpagina.

In dit geval zijn wij op zoek naar mogelijke getuigen die de persoon in kwestie hebben zien lopen in de omgeving van de Kwartelstraat rond het genoemde tijdstip. Mogelijk dat je een voertuig hebt zien rijden, of heb je eerder al wat verdachts zien lopen. Meld dit dan via social media of bel 0900-8844. Je hulp wordt zeer gewaardeerd.

Hieronder volgt het signalement van de dader:
Nederlandse man 25 a 27 jaar oud 1,85 m lang gezet postuur donkerblond kort haar groen/blauwe jas aan vriendelijke jongen die vlot sprak