Politie Hof van Twente: ‘We zijn gebrand op dit soort figuren’

De verontwaardiging was groot in Hengevelde en omstreken: Op klaarlichte dag werd er, strak aan een bedrijfspand een elektrische fiets in de kofferbak geladen en dat alles binnen 30 seconden. De eigenaar zit aan het raam en ziet het voor haar neus gebeuren. Een woordvoerder van de politie: ”We weten wie hij is, hij is een bekende van de politie maar we mogen hem alleen per direct aan houden als we een heterdaadje hebben en dat is niet gelukt. We hebben gelijk met meerdere auto’s naar het tweetal gezocht, het kenteken was bekend maar de mannen zijn bewust een andere kant op gereden in plaats van naar hun woonplaats Enschede. Ze wisten dat er naar hen uitgekeken werd. Wat ons nu rest is de officier van justitie om toestemming vragen of we op basis van de beelden de dader buiten heterdaad aan mogen houden”.
Kan de eigenaar nog op zijn fiets of een vergoeding rekenen?

“De dader kan uiteraard aansprakelijk gesteld worden maar van een kale kip kun je niet plukken. En de fiets, die gaat vaak rechtstreeks naar de heler, voor hetzelfde geld is die dezelfde dag al in het buitenland’.

Er circuleren op dit moment meerdere foto’s van de dader(s) via Whatsapp. De dader is onlangs vrijgekomen uit de gevangenis en volgens insiders staat er nog een voorwaardelijke straf open dus mocht de officier van justitie akkoord gaan zullen we hem voorlopig niet weer zien.

De politie is op de hoogte gesteld dat er in de afgelopen tijd veel fietsen zijn ontvreemd in Hengevelde en zal er een plan op los laten zonder nader in detail te treden.