Politie Twente waarschuwt voor schuurinbraken


De laatste weken is het buitengebied in Twente weer getroffen door verschillende schuurinbraken. Dit is voor de bewoners een zorgwekkende en zeer vervelende situatie. Politie Twente roept op om verdachte situaties direct te melden.

Als u getuige bent van een inbraak, is het belangrijk dat u direct belt met de politie. Hiervoor is telefoonnummer 112 altijd beschikbaar. Hoe sneller er wordt reageert, des te groter is de kans dat de politie de inbrekers op heterdaad aan kan houden. Daarnaast verzoekt de politie verdachte situaties ook direct te melden, hiervoor is telefoonnummer 0900-8844 altijd beschikbaar. Bijvoorbeeld voor het doorgeven van een melding van een onbekend bestelbusje of een onbekende auto met aanhanger, die laat op de avond nog rondrijdt. Noteer het kenteken en geef dit door aan de politie.

Politie Twente doet haar uiterste best om de schuurinbraken een halt toe te roepen en om de gepleegde inbraken op te lossen. Zij rekent hierbij op alertheid van de Twentse burgers. Samen aan de slag voor een veilig Twente.
 
Tips om een inbraak in schuur/berging/garage te voorkomen

  • Het is belangrijk om de schuur, berging en/of garage altijd met deugdelijk slot met sleutel af te sluiten en de sleutel te bewaren op een niet bereikbare plaats.
  • Voorkom dat men de schuur in kan kijken om te zien wat er in de schuur ligt.
  • Wees er op attent dat zelfs ramen van 15 cm. grootte een mogelijkheid bieden om in te breken!
  • Zorg voor een goede toegangsdeur die voorzien is van inbraakwerende sloten en schanieren. Voor ramen geldt hetzelfde.
  • Draadglas biedt géén bescherming tegen inbraak!
  • Zorg voor verlichting bij de schuur. Het is ook goed om het achterpad(brandgang) te verlichten.
  • Bekijk of openslaande ramen echt noodzakelijk zijn. Zo niet: zet ze dan vast.