Shovel gestolen, getuigen gezocht

In de nacht van dinsdag op woensdag is aan de Beldsweg tussen Hengevelde en Bentelo een rode shovel gestolen van het merk Weideman. Volgens eigenaar Tom Wegdam verliep de vluchtroute via de Beldsweg naar de Dorreweg: ”De actie is in ieder geval goed voorbereid! Normaal gesproken hebben wij de shovel voor staan, maar door de vogelgriep is hij enige tijd geleden naar achteren verplaatst. Er stond nog een pallet met stenen op de lepels van de shovel, die is zelfs helemaal handmatig verwijderd. De daders zijn  achter door twee weilanden gereden waarvoor ook nog enkele bomen zijn verwijderd. Vervolgens één recht spoor langs de beek richting het kruispunt Sluizenweg Dorreweg alwaar het is opgeladen, al met al wel een tocht van bijna een kilometer. Gezien het bandenspoor is het voertuig waarschijnlijk vervoerd op een aanhanger achter een bedrijfsbus”.

Hoe zit de zaak verzekeringstechnisch in elkaar Tom?

“Zowel de schuur als de shovel waren afgesloten, de verzekering keert echter alsnog niet uit! We hadden het motorvoertuig apart moeten verzekeren Daar ben ik wel een beetje klaar mee, de schade zal zo ongeveer richting de € 15.000 liggen! De politie is er mee bezig, onder andere door camerabeelden te bekijken van de Poelsbrug.”

Heeft u iets gezien na middernacht van dinsdag op woensdag dan kunt u bellen met

06-83987333

In Dalfsen is afgelopen week een shovel gestolen. Dat meldt de politie afgelopen donderdag. De shovel is gestolen vanaf de Dalmsholterweg.

De politie gaat ervan uit dat de shovel gestolen is tussen kwart voor elf 's avonds en half zeven 's ochtends. Het gaat eveneens om een shovel van het merk Weidemann.