Tien maanden geëist tegen Hengeveldenaar vanwege drugs en wapenbezit

Tegen Ronald W. (37) is tien maanden cel geëist voor het bezit van drugs en verboden wapens. Bij een inval in zijn woonhuis met schuur aan de Bentelosestraat in Hengevelde werd eind februari 729 gram speed, 16 gram xtc, twee kilo henneptoppen en 1032 hennepstekken gevonden. Ook werden stiletto’s en een ploertendoder aangetroffen. De recherche was getipt en deed onderzoek naar warmtesporen op dak. Volgens W., die sinds de inval in voorarrest zit, was de amfetamine voor eigen gebruik. ,,Als je met vijf vrienden speed gebruikt, schiet het best op.” Met de hennep en de stekjes wilde hij ‘experimenteren’. De handel in dope werd hem niet verweten, ondanks de aanwezigheid van verpakkingsmateriaal, veel cash geld in twee koffiekopjes en een weegschaal. ,,Ik frons mijn wenkbrauwen’’, zei rechter Liesbeth Venekatte.

Hak gezet

Officier van justitie Michel de Waard wees op W.’s veroordeling in 2017 tot een taakstraf, ook voor een drugs- en wapenzaak. Volgens W. ging het om feiten uit 2014 en was hem een hak gezet. De aanklager was daar niet onder de indruk. ,,Een  veroordeling uit 2017 moet nog in je hoofd zitten.’’ De Waard sprak van ‘een triggy experiment’. Door de redelijk recente eerdere veroordeling tot een werkstraf kon hij die niet opnieuw eisen. De officier vond ook dat W. 2000 euro boete moest krijgen.

Meterkast

W.’s advocaat Jos Pieper stelde dat niet aan de meterkast was gesleuteld. ,,Er was geen gevaarsetting en geen oogst.’’ Hij vond de eis van tien maanden cel ‘buitensporig’. Vonnis: 18 juni.

(bron: TC Tubantia)