Update: Melding over oplichter in Ambt-Delden blijkt misverstand

Update: De politie Hof van Twente laat weten dat de melding over een mogelijke oplichter in het buitengebied van Delden berust op een misverstand. De persoon in kwestie zou daadwerkelijk luchtfoto’s verkopen en niets kwaads in zin hebben. Bij het noteren van het kenteken, heeft de bewoner van Ambt Delden waarschijnlijk twee cijfers omgedraaid waardoor er een andere auto in het systeem naar voren kwam. De politie heeft de buurt via de preventie app inmiddels geïnformeerd over de situatie.

 Oorspronkelijk bericht

Een inwoner van Ambt Delden is op woensdag geconfronteerd met een mogelijke oplichter. In de omgeving van de Sluis kreeg de bewoner rond 15.45 uur bezoek van een man in een witte Mercedes Sprinter bus. De man vroeg of er interesse was in het kopen van een luchtfoto van het erf. Toen dit niet zo bleek te zijn schakelde de bezoeker over naar het aanbieden van godsdienstige boeken. Toen hij ook deze niet kwijt wist te raken, vertrok hij weer.

De bewoner vond de situatie zo vreemd dat hij besloot het kenteken van het voertuig na te trekken. Deze bleek niet toe te behoren aan de Sprinter, maar aan Toyota Hiace. Hierop werd melding gedaan bij de politie en de preventie app. Bij de politie bleek enkele weken geleden al een vergelijkbaar bericht te zijn binnengekomen.

Politie Hof van Twente: “Op moment dat iemand met een vreemd verhaal op je erf komt dan is dat natuurlijk gek. Ga hier niet zomaar in mee. Een foto of video van diegene kan ons makkelijker helpen met het onderzoek. Daarnaast als iemand iets wil verkopen en voor een bedrijf werkt, kan hij zich legitimeren. Zo niet, vertrouw het dan niet en stel ons in kennis.”