Vervelend incident: Wie weet meer?

De kras op de bovenstaande foto is gisterenavond of vanochtend aangebracht en wel aan de Bekkampstraat 5, zonder enige kennisgeving. “Heel vervelend, mijn auto stond voor ons huis op de stoep. Normaal gesproken staat hij altijd op de oprit maar nu even een keer aan de straat. Iedereen kon er wel langs, maar een ongelukje kan altijd gebeuren natuurlijk. Het zou wel fijn zijn dat degene die het is overkomen zich even meldt, dan komen we er samen wel uit” aldus de eigenaar van het voertuig.
Weet je meer, bel even met 06-22346022

Krassen zijn veroorzaakt door een ander
Wanneer de krassen op uw auto zijn veroorzaakt door een ander, dan kunt u deze persoon voor deze schade aansprakelijk stellen. Op het moment dat deze persoon een aansprakelijkheidsverzekering heeft, dan wordt de claim neergelegd bij de verzekeraar van deze persoon. Mocht hij/zij geen aansprakelijkheidsverzekering hebben, dan zal diegene zelf de schade aan u moeten vergoeden. Neem ook in het geval van schade door een ander altijd zo snel mogelijk contact op te nemen met uw (rechtsbijstand)verzekeraar om de schade te verhalen.

Iemand veroorzaakt opzettelijk krassen op uw auto: vandalisme
Het kan ook zo zijn dat iemand opzettelijk krassen op uw auto heeft gezet. Er is in dat geval sprake van vandalisme. U dient hiervan aangifte te doen bij de politie, dat kunt u tegenwoordig ook eenvoudig online doen. Tevens dient u de schade te melden bij uw autoverzekeraar. Vandalisme is gedekt bij een beperkt casco en allrisk / volledig casco verzekering. Nu is het echter wel zo dat bij de meeste verzekeraars lakbeschadigingen alleen door een allrisk / volledig casco verzekering worden gedekt. Mocht het zo zijn dat de dader door de politie opgespoord wordt, dan kunt u de schade op de dader proberen te verhalen.