Weer oplichters actief in regio

De Politie Twente waarschuwt voor oplichters die op dit moment actief zijn. Mensen worden op straat aangesproken door onbekenden, vaak van Oost-Europese komaf. Terwijl zij de mensen een vaag verhaal vertellen, worden nepgouden sieraden omgehangen, in een poging de echte sieraden van iemand te stelen. Dit gaat vliegensvlug. De politie waarschuwt voor deze praktijken.

In Hengelo werd woensdag 9 mei een 67-jarige vrouw aangesproken, toen zij op de Jan Voermanstraat in Hengelo liep. Naast haar stopte een auto. Twee vrouwen stapten uit de auto en spraken de 67-jarige vrouw aan. Zij hingen nepgouden sieraden om haar hals. Waarschijnlijk hebben de vrouwen gepoogd een ketting te stelen bij het omhangen van de nepgouden sieraden, dit is niet gelukt. Vervolgens stapten de vrouwen weer in de auto en reden weg. Het zou gaan om een donkerkleurige auto, achterin zaten kleine kinderen. De vrouwen waren vermoedelijk van Oost-Europese komaf.

Een 67-jarige Almeloër overkwam woensdag bijna hetzelfde. Hij werd aangesproken toen hij op de Plesmanweg in Almelo liep. Hij werd aangesproken door een vrouw, vermoedelijk van Oost-Europese komaf. De vrouw reed met een man en een kind in een donkerkleurige Honda Civic. De vrouw vroeg of de Almeloër iets op een landkaart kon aanwijzen. Vervolgens heeft de vrouw een nepgouden sieraad omgehangen bij de 67-jarige man, waarschijnlijk in een poging zo een ketting te stelen. Ook dit is niet gelukt. Toen de 67-jarige Almeloër iets moest aanwijzen op de landkaart, werd zijn vrouw door een andere vrouw afgeleid.