Zorgen over minimale politiebezetting

Welgeteld één politieauto rijdt er in de weekenden rond in de gemeente Hof van Twente. Deze moet niet alleen zes kernen bedienen maar ook nog eens een enorm buitengebied. Tevens blijkt het voertuig ook nog geregeld te moeten assisteren in onder andere Hengelo. De PvdA is bezorgd over deze situatie.

“Het feit dat er in het weekend maar één politieauto rondrijdt, is symptomatisch te noemen”, zo laat de PvdA weten. “Zeker met het groot aantal evenementen in onze gemeente, is dat een zorgwekkende ontwikkeling”, vertelt Onno Bordes. “Daarnaast heeft de aanpak tegen criminele ondermijning een topprioriteit en is samenwerking met politie en justitie cruciaal. Als de politie daarvoor te weinig capaciteit heeft, komt deze aanpak ernstig in gevaar.”

De verdubbeling van het aantal boa’s komt dan ook als geroepen. De gemeente liet hier een onderzoek naar uitvoeren. “Het is een zeer gedegen rapport, waarin niet alleen gekeken is naar aantallen, maar ook naar de wijze waarop de beschikbare capaciteit wordt ingezet. Zo wordt uit het rapport duidelijk dat er ’s nachts en in het weekend nauwelijks handhaving is. En dat zijn juist de tijdstippen waarop er overlast is of criminele activiteiten worden gepleegd. We hopen dat met de uitbreiding van de formatie ook op die tijdstippen beter en proactief zal worden gehandhaafd.”

(bron: www.nieuwsuitdelden.nl)