20 december: Clinic Indoor freerunning en sportinstuif bij DGV voor Hengeveldse jeugd

Op zaterdag 20 december organiseert de Diepenheimse Gymnastiekvereniging (DGV) in samenwerking met Hof Actief een clinic Indoor Free Running en een sportinstuif. Indoor Free Running is een spectaculaire sport waarbij je je zo snel mogelijk verplaatst over en met obstakels. Zonder strakke regels, ieder naar eigen kunnen, maar wel gedisciplineerd. De filosofie achter freerunning maakt de sport uniek. Free Running staat voor Fun, Freedom, Fitness, Friendship en Fulfilment.De sportinstuif wordt gegeven voor kinderen vanaf 2 jaar tot en met groep 7 van de basisschool. De clinic wordt gegeven aan kinderen in groep 3 tot en met 8 van de basisschoolen jongeren van het voortgezet onderwijs(VO).

Tijdens de sportinstuif komen onder andere springen en acrobatische gymnastiek aan bod. Bij het springen kun je goed spelen met de zwaartekracht. Hoe hoger je springt, hoe langer je in de lucht kan zweven en hoe meer salto's je kunt maken! Tijdens acrobatische gymnastiek maak je samen met anderen, menselijke piramides op de meest bijzondere manieren, maak je salto's en sta je ondersteboven op elkaar!
Plezier staat voorop, samen de vrijheid van de sport beleven, vriendschappen opbouwen en voldoening halen uit alles wat je doet.

 

Veilig kennismaken met freerunnen en lekker sporten

De ongekende populariteit van Free Running is ook bij de Diepenheimse Gymnastiek Vereniging niet onopgemerkt gebleven. Daarom biedt de vereniging in samenwerking met Hof Actief een plek voor jongeren om veilig en beheerst kennis te maken met Indoor Free Runnen. De clinic en de sportinstuif worden gegeven door gekwalificeerde trainers, die weten wat je wel en vooral ook niet moet doen. Naast het sporten, staat het sociale aspect centraal: elkaar helpen om je te verbeteren, respect voor elkaar en elkaars kunnen, en vooral vrienden maken. Kortom: kijk naar elkaar, sport met elkaar, stimuleer en help elkaar om steeds beter te worden.

Wanneer, wat, waar en voor wie?

De sportinstuif en clinic worden georganiseerd voor de kinderen/jongeren uit Markelo, Diepenheim, Hengevelde, Goor en omgeving.

De sportieve activiteiten vinden plaats op zaterdag 20 december in Sportzaal Stedeke aan de Dr. C.A.J. Quantstraat 17 in Diepenheim. De kosten bedragen slechts € 1 per deelnemer.

De sportinstuif wordt gegeven voor kinderen vanaf 2 jaar tot en met groep 7 van de basisschool. De clinic wordt gegeven aan kinderen in groep 3 tot en met 8 van de basisschoolen jongeren van het voortgezet onderwijs(VO).

Het programma is als volgt:

10:00-12:00    Free running clinic & sportinstuif voor Groep 3,4 en 5.

Aansluitend een half uur pauze.

12:30-14:30    Free running clinic & sportinstuif voor Groep 6 en 7.

Aansluitend een kwartier pauze.

14:45-15:45    Freerunning clinic voor Groep 8 en VO.

                        Sportinstuif voor kinderen vanaf 2 jaar tot en met Groep 2.

Je kunt je opgeven via info@dgvdiepenheim.nl of via je basisschool.

Voor meer informatie kun je kijken op www.dgvdiepenheim.nl

Durf jij de uitdaging aan? Geef je dan snel op, want vol=vol.