Mike blij met de nul, maar..

In een aantrekkelijk duel heeft Mike te Wierik zaterdagavond met FC Groningen doelpuntloos gelijkgespeeld tegen FC Utrecht. De Groningers waren de betere ploeg, maar lieten een aantal kansen onbenut. De nul, daar gaat het jou natuurlijk om. Naar waar hebben jullie het laten liggen? Mike:

“Ja dat zeker. Dat is altijd goed voor een verdediger als je de nul houdt. Maar Utrecht heeft geen schot op goal gehad dus dat was prima. De eerste helft was goed, daar hadden we afstand moeten nemen met een aantal kansen. De tweede helft was het meer 50/50 zonder grote kansen.

Je pakt aanmerkelijk minder kaarten, wat doe jij nu anders dan enkele jaren terug?
“Dat ligt ook echt wel aan de scheidsrechter. En soms moet je aan de noodrem trekken daar kan je ook niet altijd wat aan doen”.

Hoe kijk je überhaupt terug op je eigen wedstrijd?
“Ja prima gespeeld gisteren. Goed verdedigd en prima aan de bal dus dat was fijn”.

Komend weekend PSV uit, is je makker Hamoudi  en  tevens PSV fan dan voor Groningen of?
“Lastig potje, PSV is de ploeg in vorm. Maar dat zijn wel de mooiste wedstrijden. Ik ga er vanuit dat Hamoudi dan 1 keer voor Groningen is!”

De supporters in Euroborg zorgden voor een zeer sfeervolle ambiance. Vooral de thuisploeg leek hierdoor extra gemotiveerd want na een evenwichtig eerste kwartier trok FC Groningen het initiatief naar zich toe. In de 20e minuut kregen de groen-witten drie kansen in één aanval. Na een voorzet van El Hankouri kwamen El Messaoudi, Ngonge en Gudmundsson niet tot scoren.

Redding Paes

FC Utrecht stelde teleur. De bezoekers waren af en toe dreigend met Kerk, maar FC Groningen-doelman Leeuwenburgh werd niet op de proef gesteld. Een mooie dieptepass van Suslov bereikte voor de pauze Michael de Leeuw. Die gaf goed af op Ngonge die stijlvol wist uit te halen. Paes bracht met een goede ingreep redding.

Geen beslissing

In de tweede helft behield de ploeg van coach Danny Buijs de druk op het doel van de bezoekers. Echt grote kansen vielen er echter niet meer te noteren. Strand Larsen kwam twintig minuten voor tijd in het veld, maar was dit keer niet beslissend. FC Groningen legde enorm veel energie in de wedstrijd, maar werd niet beloond met drie punten. Utrecht zal het punt koesteren want de bezoekers zaten bijna het gehele duel in de verdrukking.

Programma

FC Groningen kent tot nu toe een prima competitiestart met goed spel en vier punten uit twee duels. Volgende week zaterdag 28 augustus volgt voor de Groningers de uitwedstrijd tegen PSV. Dit duel in Eindhoven begint om 20.00 uur.