Succesvolle jaarvergadering WVV’34

Afgelopen week vond een goed bezochte jaarvergadering plaats in de kantine van WVV’34. Voorzitter Maurice Workel opende met een terugblik op het 90-jarig jubileum. Het sportcafé met de sprekers was een geweldige avond. En ook op de gezamenlijke feestavond met WHC kijken we goed terug.

Een moment van stilte werd in acht genomen voor onze overleden leden en voormalige leden, in het bijzonder Harrie Nibbelink en oud-lid Danielle Hogenkamp.

Financiën en kascommissie

Penningmeester Jan Smit nam de leden mee in de exploitatie, de balans en de begroting van het afgelopen en komende seizoen. We zijn een financieel gezonde vereniging mede dankzij onze sponsoren en de inzet van vele vrijwilligers.

Namens de kascommissie bracht Robin Raanhuis verslag uit. De kascommissie onderzocht de financiële verantwoording van het bestuur over het seizoen 2023-2024 en gaf hiervoor haar akkoord. Robin Raanhuis trad tijdens de vergadering en als nieuw lid van de kascommissie werd Jeroen Rosink benoemd. Robin bedankt voor de afgelopen 3 jaar!

Vrienden van WVV’34
Ben Eshuis gaf een toelichting namens de Vrienden van WVV’34. Het financiële plaatje bleek volledig in lijn met hetgeen afgelopen jaar als verwachting werd gepresenteerd. Met het bestuur zal de komende tijd gesproken worden over een afvaardiging vanuit het bestuur van WVV’34 in het bestuur van de Vrienden van WVV’34. Daarnaast zal van gedachten worden gewisseld over bestedingsdoelen.

Voetbaltechnische zaken
Geert Jan Assink nam de aanwezigen mee in enkele ontwikkelingen vanuit de commissie Voetbal Technische Zaken. We hebben in de jeugd mooie teams en talentvolle spelers. Een aantal jeugdspelers trainen mee bij de Twente-Heracles academie, aanvullende op de trainingen bij WVV’34. Ook zien we een positieve lijn van talenten uit de JO19 naar de selectie. Het 2e elftal wordt ieder seizoen aangevuld met 2 of 3 spelers uit de jeugd. Afgelopen jaar waren dit zelfs 5 spelers. Ook de JO19-2 traint met de seniorenteams mee. Zo bieden we ieder mogelijkheden zich te ontwikkelen. Daar zijn we als vereniging trots op.
Dit seizoen speelt ons eerste elftal weer in de derde klasse, een mooie en aansprekende klasse. Helaas hebben we te maken met veel en langdurige blessures, meer dan normaal.
Dit seizoen hebben we weer 8 seniorenteams, een 35+ team, VOBO en Walking Football. We hebben soms veel spelers per elftal, soms hebben we 6 spelers op de bank. Maar het is helaas te weinig om een 9e team te maken en vaak is niet iedereen aanwezig. Geert-Jan sluit zijn verhaal af door alle leiders, trainers en commissieleden VTZ van zowel de onderbouw als bovenbouw te bedanken!

Accommodatie
Monique Rotink blikte terug op de verschillende activiteiten die zijn georganiseerd, zoals de familiedag met het vertrouwde ontbijt, Sunday Funday en allerlei andere feestjes. De activiteitencommissie met Aloys Brummelhuis pakt dit goed op.
Nix18 blijft een aandachtspunt, barpersoneel blijft hierop controleren – we moeten hier gezamenlijk verantwoordelijkheid in nemen. De inkooprijzen stijgen en dat is reden dat we er niet aan ontkomen de kantineprijzen aan te passen. Dit zullen we gezamenlijk met de Marke oppakken. De Barplanning blijft een lastig punt. Het wordt steeds lastiger de planning rond te krijgen. We bekijken daarom de mogelijkheden om leden in te plannen achter de bar. Daarover volgt de komende tijd meer informatie.
Monique bedankt alle medewerkers en vrijwilligers van de kantine. Een dikke pluim voor Denise ter Avest Martina Groothuis en Carla ten Thije voor hun inzet iedere week. We zijn een gezellige vereniging, iedereen komt graag in de kantine, ook na uitwedstrijden.

Vrijwilligers
Maurice lichtte vervolgens toe dat we tijdens het 90-jarig bestaan Benny Rupert in het zonnetje hebben gezet voor zijn jarenlange inzet als consul. Rob-Jan Schonenborg neemt deze taak over van Benny. We hadden dit jaar de nasleep van de verbouwing. Daarvoor is veel werk verzet door de klussenploeg. Ook werd het afgelopen seizoen ruim 251.000 kilo oud papier opgehaald door de papierboys. We krijgen vaak complimenten over ons sportpark, wat hebben we het er mooi bij liggen. Wederom dank aan alle vrijwilligers, groenploeg, maaiploeg, sproeiploeg, klussenploeg, oud papierboys en alle anderen. Ook de scheidsrechters worden speciaal benoemd. Als we hen niet hebben, kunnen we geen wedstrijden spelen. Scheidsrechts zijn en blijven altijd nodig. Heb je hierin interesse? Meld je bij een van de bestuursleden.

​Commerciële zaken
Tom Pierik heeft afgelopen seizoen de taken van Edo Oude Rikmanspoel overgenomen. Er zijn nieuwe sponsoren bij gekomen. Ook hebben we een nieuwe kledingleverancier: Teamsportfabriek. Het nieuwe tenue wordt getoond. Verwacht wordt dat de uitlevering na de winterstop plaatsvindt. Via de webshop kan de clubkleding worden besteld. WVV’34 profiteert daarvan mee, dus 10% van de bestellingen komt ten goede van onze vereniging.
Regelmatig komt het voor dat materialen buiten blijven liggen of ballen kwijt raken. Vooral in de weekenden gaat het opruimen van de materialen niet goed. Er blijft van alles liggen. Tom doet de oproep hier met elkaar beter op te letten. Het kost allemaal veel geld, dus wees er zuinig op en spreek elkaar aan.

JAC’94
Lars Aarnink sprak namens JAC’94 en gaf een toelichting op het financieel overzicht van het afgelopen jaar. Er waren weer verschillende acties en activiteiten, zoals de oud ijzerdag, potgrondactie, bakleveractie, de schoonmaak van de HET-tent en de lotenverkoop bij thuiswedstrijden. Door deze acties kan het JAC leuke activiteiten organiseren voor de jeugd, zoals karten, lasergame, zwemmen enz. De oud ijzerdag is op 2 november a.s. Lars sluit af met de mededeling dat zij de ontwikkelingen rondom de MFA afwachten en daarbij ook voor de jeugd te willen bijdragen. Het JAC’94 staat altijd open voor ideeën en suggesties voor de jeugd. Heb je ideeën, benader dan het JAC’94.

Ontwikkelingen MFA
Maurice lichtte de ontwikkelingen van de MFA toe. De kaderbrief is op 21 juni jl. goedgekeurd door de gemeenteraad. Belangrijke data zijn de komende tijd 4 en 6 november. Dan zijn de begrotingsvergaderingen voor 2025. Daarnaast wordt gekeken naar een goede verkeerskundige oplossing en een eventuele integratie van de basisschool in het plan. De komende tijd zal een financieel plan worden gemaakt voor de exploitatie van de MFA. Definitieve keuzes zullen altijd vooraf worden gegaan door een speciale ledenvergadering. Maurice benadrukt dat we vanuit WVV’34 blij zijn met de goede samenwerking met zowel de gemeente als de SSGH.

Jubilarissen
Ook dit jaar waren er de nodige jubilea te vieren. Een speld vanwege 25-jarig lidmaatschap werd tijdens de jaarvergadering uitgereikt aan Thijs Aarnink, Bart Brummelhuis, Brian Beld, Wes de Witte, Jelmer Raanhuis, Gijs Pierik en Tim Jongman. Van harte gefeliciteerd allemaal! 40 jaar lid van WVV’34 waren Mark Tuinte en onze voorzitter Maurice Workel. Ook zij ontvingen hiervoor een speldje en uiteraard felicitaties.

Lid van Verdienste
Naast de jubilea werd tijdens de jaarvergadering ook een Lid van Verdienste benoemd. Door de voorzitter werd Vincent Oude Meijers naar voren geroepen. Maurice roemde de inzet van Vincent voor onze vereniging op allerlei vlakken. Vincent is lid van WVV’34 sinds 1 juli 1982. Hij is al jaren betrokken binnen verschillende commissies van onze vereniging en daarvoor maakte hij jarenlang deel uit van het jeugdbestuur. Maar dat is nog lang niet alles. Vincent was coördinator van de pupillen, trainde jarenlang jeugdteams, is lid van de Club van Honderd en ga zo maar door. En moet er iets geklust of zelf verbouwd worden, ook dan vraag je bij Vincent niet mis. Meer dan genoeg reden om Vincent afgelopen maandag te benoemen tot Lid van Verdienste van WVV’34. Vincent, van harte gefeliciteerd en nogmaals dank voor je tomeloze inzet voor onze vereniging!

  • Bestuursverkiezing
    Periodiek aftredend en tijdens de ledenvergadering herkozen zijn Marieke Vogt en Maurice Workel. Zoals tijdens de vorige ledenvergadering reeds aangekondigd stopt Edo oude Rikmanspoel in het bestuur. Zijn taak wordt overgenomen door Tom Pierik.

    Contributie
    De contributie voor het seizoen 2024-2025 blijft hetzelfde. We zijn een financieel gezonde vereniging en willen sport toegankelijk houden voor iedereen, daarom verhogen we onze contributie niet. Ook doet WVV’34 evenals voorgaande jaren geen verzoek voor een subsidie vanuit Zomerfeesten Hengevelde.

    Mochten leden problemen ervaren bij het kunnen betalen van de contributie dan vinden we hiervoor graag oplossingen. Bespreek dit met een van de bestuursleden of een van de vertrouwenscontactpersonen van Hengevelde, dit zijn Karen Bornebroek, Henk Meijer en Manon Borghuis. De vertrouwenscontactpersoon is een aanspreekpunt voor iedereen die opmerkingen of vragen heeft over of te maken heeft met grensoverschrijdend gedrag. In Hengevelde kunnen de vertrouwenscontactpersonen ook benaderd worden wanneer er sociale of financiële drempels zijn om lid te worden van een vereniging.

    Rookvrij sportpark 2025
    Van de gemeente Hof van Twente hebben we een brief ontvangen waarin staat dat alle sportaccommodaties in onze gemeente eind 2025 rookvrij moeten zijn. Hoe we daar precies mee om zullen gaan, moeten we nog afstemmen en vinden we als bestuur ook wel lastig. Dit wordt nog vervolgd.

    Grote dank aan alle vrijwilligers
    Namens het bestuur grote dank aan alle vrijwilligers die onze vereniging rijk is. Van schoonmaak tot leiders, van trainers tot groen- en onderhoudsploeg, van barmedewerkers tot scheidsrechters: zonder jullie waren we niet zo’n fantastische vereniging! Dank jullie wel! Hiermee sloot Maurice Workel een succesvolle jaarvergadering 2024 af.