90 Jaar verhalen: De mensen achter onze vereniging, Lars Aarnink JAC’94

De jeugd is een van de belangrijkste onderwerpen voor WVV’34. Om deze reden werd 30 jaar geleden de Jeugd Activiteiten Commissie, beter bekend als JAC’94, opgericht. In 1994 werd na een vergelijking met andere clubs duidelijk dat er bij WVV’34 ruimte was voor verbetering in de jeugdactiviteiten. Na goedkeuring van het bestuur werd JAC’94 gevormd, met een nieuw logo en enthousiaste leden die meteen begonnen met het organiseren van activiteiten zoals oud ijzer acties en het 4 tegen 4 toernooi. JAC’94 heeft als doel om activiteiten te organiseren die de band tussen de club en de jeugd versterken. De leden van het JAC bestaan uit personen uit de jeugd van WVV’34, waarbij nieuwe jeugd continu weer het stokje overneemt van hun voorgangers.

“We organiseren activiteiten voor elke leeftijdsgroep binnen de club"

Lars Aarnink, de huidige voorzitter van JAC’94, sloot zich acht jaar geleden aan bij de commissie. Drie jaar geleden nam hij het voorzitterschap over van Patrick Goorhuis. “Als commissie staan we er voor de jeugd,” vertelt Lars. “We organiseren activiteiten voor elke leeftijdsgroep binnen de club. Voor de jongste elftallen regelen we bijvoorbeeld een jaarlijks zwemuitje of dagje laser gamen, terwijl we voor de oudere jeugd jaarlijks een weekendje weg organiseren of met zijn allen gaan karten.”

Aan het begin van het seizoen maken ze de HET Tent en de Marke schoon

Deze activiteiten zouden niet mogelijk zijn zonder de financiële steun die elk jaar wordt opgehaald. “We zijn onze sponsoren enorm dankbaar,” benadrukt Lars. “Zij zorgen er elk jaar weer voor dat we onze verschillende inzamelacties kunnen voortzetten.” JAC’94 is het hele jaar door druk met verschillende acties. Tijdens thuiswedstrijden verkoopt JAC’94 lootjes, en aan het begin van het seizoen maken ze De HET Tent en De Marke schoon. Daarnaast organiseert de commissie jaarlijks drie grote acties waarbij ze baklever en potgrond verkopen of oud ijzer inzamelen. De opbrengsten worden volledig besteed aan jeugdactiviteiten. Ook draagt JAC’94 bij aan voorzieningen voor de jeugd, zoals voetbaltassen en keepershandschoenen.

Lars vertelt dat hij zelf het meeste plezier beleeft aan de potgrondactie en de oud ijzer actie. “Dat zijn misschien wel de leukste dagen van het jaar. Het is altijd gezellig om samen op een gemoedelijke manier geld in te zamelen. Daarnaast zijn natuurlijk ook de uitjes met de jeugd altijd geweldig. De jeugd is altijd erg enthousiast om mee te doen aan de activiteiten die we organiseren.”

De Marke schoonmaken

Leden
Elke eerste donderdag van de maand komen de leden van JAC’94 bijeen om de activiteiten te plannen. Het huidige JAC’94 bestaat uit een jonge, enthousiaste groep leden:
– Lars Aarnink
– Niek Grefte
– Stef Schonenborg
– Stijn Ter Doest
– Gijs Brummelhuis
– Barten Tijhof
– Jelle Vogt
– Wout Nollen.

De oud ijzeractie

“We beginnen binnenkort weer met de voorbereidingen voor de wekelijkse loterij en ook de oud ijzer actie en Baklever actie komen er weer aan,” aldus Lars. “Ten slotte zijn we ook altijd bezig met de toekomst. Met het oog op het nieuwe MFA-plan zouden wij ook hierin een mooie bijdrage aan de aankleding willen leveren voor de jeugd van Hengevelde.”

Vlnr: Lars Aarnink-Tim Wegereef-Gijs Rotink-Gijs Brummelhuis