Aanleg hoofdveld W.V.V.’34 door Geurs: Vlakker dan vlak, strakker dan strak!

Vrijdagavond was de keuring van het hoofdveld van W.V.V.”34, door Roy van der Meulen van ISA sport inspectie.
ZIE DIT FOTOALBUM
De Wegdamse Voetbal Vereniging heeft hiermee de garantie dat de accommodatie voldoet aan gestelde eisen en dat er een bepaald kwaliteitsniveau is bereikt. Deze keuring is een eis vanuit de KNVB in het geval er competitiewedstrijden op gespeeld moeten worden. Er wordt gekeken naar stabiliteit, laagdikte, vlakheid en conditie. Volgens de keuringsmeester was de ondergrond, bestaande uit een mengsel van lava en special zand vlakker dan vlak en strakker dan strak. Dus kan er volgens plan maandagochtend een dubbele ploeg grasleggers ‘aan de aftrap verschijnen!’

Loon, Grondverzet en Transportbedrijf Geurs
Het Hengeveldse bedrijf is actief in heel Nederland en heeft een behoorlijke geschiedenis wat egaliseren betreft. Zij beschikken over diverse machines voor het nauwkeurig en lasergestuurd egaliseren van onderbanen. Deze onderbanen zijn niet enkel geschikt voor kunstgras, maar ook voor sportvelden, tennisbanen, parkeerterreinen, hallen, kuilplaten, kassen, etc. Voor zowel grote als kleine projecten hebben ze geschikte machines.

Projecten
Onlangs was Loon, Grondverzet en Transportbedrijf Geurs nog bezig met de aanleg van kunstgrasvelden bij voetbalverenigingen als vv Rigtersbleek, Vogido, Emos en Avanti Wilskracht. Maar gaan we iets verder terug:
De trainingsvelden van FC Twente, het hoofdveld van eredivisieclubs Heracles en (toen nog) FC Emmen, WKE, de tennisbanen bij de Universiteit van Groningen’ Hockeyvelden in Sneek, de atletiekbaan van Amsterdam en ga zo maar door.

Eigenaar Johan Vogt:
“Na meestal uitwedstrijden, nu een keer een thuiswedstrijd bij W.V.V.’34 te Hengevelde voor ons sportvelden egaliseer team van Geurs! Het kunstgrasveld had zijn diensten bewezen en moest vervangen worden. Nadat de oude mat eraf gehaald was zijn onze werknemers Roy en Benno gestart om het veld weer te egaliseren en keuring klaar te maken. In de spotlights heeft de keuring plaatsgevonden. Resultaat: een dikke duim!
Volgende week nieuwe mat erop en dan kan er weer gespeeld worden.”

 

Fendt Vario 210 & 211 trekker met lasergestuurde kilverbak van 2.50m breed.

Weetjes veld Hengevelde
Het kunstgras heeft een totale lengte van 6 centimeter. Deze zal eerst gevuld worden met zand, dan rubber, dan wederom met zand en vervolgens weer rubber.
Om te kunnen vullen, moet de mat wel droog zijn, anders liggen  alle kustgrassprieten plat en kan er niet gevuld worden. De weersvoorspelling is voor de komende week relatief gunstig, al is het voor de maandag iets minder.
In het midden is het veld 6 centimeter hoger, ander lijkt het vanaf de kant dat je in een gat kijkt tijdens de wedstrijden.

Als het zand erin zit volgt er wederom een keuring door de onafhankelijke keuringsinstantie ISA sport inspectie.

Eisen bij de keuring
Na de val van de kogel van 5 kilo van het apparaat op de foto mag het gat maximaal 18 millimeter zijn. De dikte van de zand/lava laag moet egaal zijn, minimaal een centimeter of 8. Het hoogteverschil onder de lat mag maximaal 1 centimeter zijn. (Was bij W.V.V.’34 overal minder dan 1 millimeter)

Als alles meezit kan er in het komend weekeinde weer gebruik gemaakt worden van veld 1 op het sportpark Rupertserve.

Het apparaat met de "18 mm kogel"