Arnold Paalman, Rudie ten Thije en Stan ten Thije doen van zich spreken

Hengeveldse liefhebbers pieken in de laatste weekenden van het vliegseizoen. Arnold Paalman wint op Duffel, Rudie en Stan ten Thije snelste Hengeveldse liefhebber in het Nationaal Inkorfcentrum. 

Aangekomen in de slotfase van het seizoen stonden er afgelopen 2 vluchten op het programma. Een natourvlucht tellend voor het verenigingskampioenschap en een jonge duivenvlucht welke in Hengevelde gekorfd kon worden door de leden van onze vereniging, maar waar we leden van omringende verenigingen ook de mogelijkheid bieden om te korven.

Voor de natourvlucht vanuit Duffel (192 km hemelsbreed) werden 259 oude en jonge duiven ingekorfd. Winnaar van het concours werd Arnold Paalman met een jaarling duivin. Zijn tweede en derde duif maakte het podium compleet. Eduard ter Avest plaatste zich op plek 4.

 Top 10 Duffel:

1-2-3-5-6-7-8-9-10 Arnold Paalman

4. Eduard ter Avest

Niet tellend voor het kampioenschap, maar daarom niet minder vermeldingswaardig waren de prestaties van de leden op de jonge duivenvlucht vanuit Nanteuil (435 km). Winnaar binnen het Nationaal Inkorfcentrum werd de vader en zoon combinatie Mulder uit het naburige Markvelde. Snelste Hengeveldse jonge duif kwam wederom van Rudie en Stan ten Thije die de goede lijn van de afgelopen weken doorzetten.

 Top 10 Nanteuil:

1-10. Rudie en Stan ten Thije

2-6-7. Gerard Wielens

3. Ronald ten Thije

4-8. Bennie Rupert

5. Arnold Paalman

9. Hennie Averdijk