Arnold Paalman sluit het seizoen in stijl af en wint zowel verenigingsprijs als afdelingsprijs

fgelopen weekend konden de duivenmelkers van P.V. de Witpen inkorven voor de laatste vlucht van 2020. Een vreemd jaar waarin we pas laat aan het seizoen konden starten i.v.m. de Covid-19 perikelen. Uiteindelijk hebben wij met speciale (covid veilige) manieren van inkorven en afslaan toch een mooi seizoen kunnen vervliegen.

De laatste vlucht zou vervolgen worden vanuit Etroeungt maar als vroeg in de week werd duidelijk dat dit niet kon i.v.m. code oranje (reisadvies ivm covid) op de losplaats. Hierdoor werd er opnieuw gekozen om te lossen in Quievrain, dezelfde losplaats als waar de duiven vorige week gelost worden. Dit betreft hemelsbreed ongeveer 285 kilometer vanaf Hengevelde.

De deelname vanuit de Witpen was goed te noemen, maarliefst 282 duiven reisden voor de laatste keer dit seizoen af naar de losplaats. Waar ze vorige week terugkwamen met een staartwind, werd het deze week wat lastiger met een oosten wind. Om 09.00 kregen de duiven het startsein en konden ze aan hun laatste terugreis van dit jaar beginnen.

De eerste duif die deze afstand wist te overbruggen was er één van Arnold Paalman, met een gemiddelde snelheid van bijna 75 kilometer per uur was hij niet alleen de snelste van de Witpen maar ook de snelste van de Afdeling (Van lattrop tot aan 's heerenberg tegen 13214 duiven). De rest van het podium was ook van Arnold waarmee hij dit jaar afsluit met een fantastische prestatie.

De top 10 van de Witpen was als volgt:
1,2,3,5,6,7,8,9,10. Arnold Paalman
4. Bennie Rupert