Arnold Paalman wint een snelle vlucht vanuit Dizy le Gros!

Donderdagavond werden de duiven ingemand voor een vlucht vanuit Nanteuil la Houdain. Tijdens het korven van de duiven was al duidelijk dat er zaterdag veel onweer in de lucht zat en de vraag was of ze uberhaupt gelost konden worden. Desondanks werden er in de Witpen 209 duiven ingekorgd voor deze 2e midfond vlucht.

Toen in de loop van vrijdag de weersberichten er niet beter op werden, werd door de lossingscommisie gekozen om naar een andere losplaats te gaan omdat daar meer mogelijkheden zouden zijn om te lossen. Er werd gekozen voor Dizy le Gros, dezelfde losplaats als waar de duiven vorige week gelost waren.

Zaterdagmorgen om 10.00 leek de lijn goed te zijn en kregen de duiven hun startsein, ze konden beginnen aan een terugreis van 340 kilometer hemelsbreed. Dat deze vlucht makkelijker en sneller ging dan vorige week was ook terug te zien op de uitslag. Waar vorige week nog 50 minuten nodig waren om alle prijs duiven thuis te krijgen, bleek er deze week maar 17 minuten voor nodig. De duiven waren in een no-time thuis en bereikten hoge snelheden.

De eerste duif was deze week van Arnold Paalman, deze duivin kwam om 12.59.44 aangesneld op het hok en had een gemiddelde snelheid van 114 km/u gevlogen.

De top 10 was als volgt:
1,2,3,5,6. Arnold Paalman
4. Ronald ten Thije
7,8. Eduard ter Avest
9. Gerard Wielens
10. Jan Rupert

Volgende week kan er worden ingekorfd op 2 diciplines van de duivensport. Er kan op donderdagavond worden ingekorfd voor de eerste dagfond vlucht (vluchten van 500 tot 750 km) en op vrijdag kan er ingekorfd worden voor del aatste vitesse vucht (vluchten tot 300 km).