Arnold Paalman wint natourvlucht vanuit Burdinne

Arnold Paalman heeft dit weekend de natourvlucht vanuit Burdinne op zijn naam geschreven.
Dit weekend kon er ingekorfd worden voor 2 vluchten, een jonge duiven vlucht en een natourvlucht. Omdat de jonge duiven vlucht niet meer meetelt in de vereniging, hangen we hier geen winnaar aan.

De natourvlucht werd om 11.30 gelost in Burdinne, een plaatsje in de Ardennen op een goede 210 kilometer hemelsbreed gemeten vanaf Hengevelde. De late lossing kwam door laaghangende bewolking en veel regen op de losplaats. Toen het om 11.30 was opgeklaard konden de duiven hun terugweg starten met een west zuid westen wind. De eerste duif die deze afstand wist te overbruggen was een duif van Arnold Paalman. Op 13.51.28 kwam een duivin van Arnold Paalman terug op het hok en was hiermee met een gemiddelde snelheid 89,5 km/u de snelste van P.V. de Witpen. Tevens was deze duif in grootverband de 7e tegen 6815 duiven.

De top 10 van de Witpen was als volgt:
1,2,4,5,6,7,9. Arnold Paalman
3, 10. Bennie Rupert
8. Jan Rupert

Een eervolle vermelding voor de jonge duivenvlucht die niet meetelde in de vereniging is voor Arnold Paalman, hij pakt hier namelijk in groot verband plek 6,8,9 en 11 tegen ruim 8000 duiven. Een klasse prestatie!