Arnold Paalman wint ook derde natourvlucht, Rudie en Stan ten Thije snelste jonge duif

Afgelopen weekend werden de duiven van Pv de Witpen samen met 18.000 andere duiven uit de Achterhoek en Twente gelost in het Belgische Aarlen/Arlon. Vanuit Hengevelde waren 275 duiven afgevaardigd. Eén lossing met twee concoursen, te weten een natourvlucht (combinatievlucht oud en jong) en een vlucht voor de kampioenschappen jong in de hogere spelverbanden.

Door de lastige omstandigheden onderweg kende de vlucht een traag verloop, maar zijn uiteindelijk het merendeel van de duiven op zaterdagavond teruggekeerd op de hokken. De snelste duif binnen het natourconcours werd geklokt door Arnold Paalman, zijn jaarling duivin arriveerde 13.56 en was daarmee de snelste 214 natour duiven, maar ook de snelste van alle ingekorfde duiven. Tweede werd Gerard Wielens uit de Hoeve. Ook nestelt Eduard ter Avest zich weer in de top 10 op plek 7.

Top 10 Arlon Natour:

1-3-4-5-8-9-10. Arnold Paalman

2. Gerard Wielens

7. Eduard ter Avest

Niet tellend voor het verenigingskampioenschap, maar daarom niet minder het vermelden waard is de prestatie van de vader en zoon combinatie Rudie en Stan ten Thije. Op 14.00 uur precies klokken zij hun eerste jonge duif, welke de snelste jonge duif in Hengevelde blijkt te wezen, maar ook in de “CC de Achterhoek” alle concurrenten de baas wist te wezen. Een puike prestatie.

Aankomend weekend is het laatste weekend van vliegseizoen 2021. De liefhebbers kunnen hun hart nog eens ophalen met een natourvlucht vanuit Quievrain en voor de mensen met de lange adem staat er nog een jonge duivenvlucht vanuit Sens gepland.