Autobedrijf Lesscher steunt duurzame reis Amira en kwam hiermee op RTV Oost

De hele klas van Amira zit komende maandag in het vliegtuig naar Rome voor een studiereis, maar Amira niet. Ze is tegen vliegen, vanwege de impact op het milieu. "Wij zijn de jonge generatie, wij gaan de gevolgen straks merken." Toen Amira uit Hardenberg hoorde dat ze met alle 5-vwo klassen van het Vechtdal College naar Rome zouden gaan, kon ze haar geluk niet op. Maar toen ze hoorde dat ze met het vliegtuig zouden gaan, kreeg ze meteen haar bedenkingen. "Vliegen is gewoon slecht voor het milieu. Je merkt nu in Nederland ook de gevolgen van de klimaatverandering, bijvoorbeeld de droogte van afgelopen zomer."
Autobedrijf Lesscher. Al snel bedacht ze iets uitdagenders: een elektrische auto. "Ook omdat veel mensen denken dat je daarmee niet op vakantie kunt. Ik wil laten zien dat dat wél kan."
De school stond inmiddels achter haar plannen, dus ging ze langs een aantal autobedrijven. "Ik legde daar mijn idee uit en vertelde erbij waarom ik het wilde doen." Bij Autobedrijf Lesscher was het raak: "Zij waren onder de indruk van mijn idee en stelden een elektrische auto beschikbaar, zodat ik tóch mee naar Rome kan." Vrijdag vertrekt Amira. Samen met haar moeder, want zelf heeft ze geen rijbewijs. "We vertrekken in de middag en hopen zondagavond aan te komen. De rest van de school komt maandag. Ik heb er superveel zin in."

Amira hoopt dat mensen door haar actie zelf ook gaan nadenken over het klimaat. "Ik doe dit ook om een discussie op gang te brengen. Ik hoop dat mensen gaan nadenken en misschien ook tot de conclusie komen dat het beter is om niet met het vliegtuig te gaan. Het zou helemaal mooi zijn als er straks scholen zijn die door deze actie op zoek gaan naar alternatieve manieren om op schoolreis te gaan."

Klik HIERvoor de video op RTV Oost.