Bennie Rupert wint jonge duivenvlucht vanuit Dizy le Gros, Gerard Wielens de snelste vanuit Tienen!

Afgelopen weekend stonden er wederom twee vluchten op het programma. Eén vlucht voor de jonge duiven vanuit Dizy le Gros (ongeveer 340 kilometer hemelsbreed) en een natour vlucht vanuit Tienen (ongeveer 200 kilometer hemelsbreed).

Voor de leden van de Witpen was dit de laatste jonge duivenvlucht die meetelt in de vereniging, de laatste twee vluchten tellen alleen in groot verband mee.

De natour vlucht werd zaterdagmorgen om 9.30 gelost vanuit Tienen met een zuid westen wind. Net zoals vorige week betekende dat een staartjes wind. Hierdoor kunnen duiven (afhankelijk van de windkracht) een hoge snelheid bereiken. De eerste duif die zijn hok wist weer te vinden was een jong van Gerard Wielens, om 11.19.51 landde deze op het hok en had daarmee een gemiddelde van 106 km/u gevlogen.

De top 10 van de natour was als volgt:
1,4. Gerard Wielens
2,3,5,7,8,9. Arnold Paalman
6. Jan Rupert
10. Hennie Averdijk

De jonge duiven werden door slechte weersomstandigheden op de losplaats pas later gelost. Zij konden om 11.15 beginnen aan hun terugreis beginnen, wederom met een zuidwesten wind. De eerste jonge duif die deze afstand wist te overbruggen was er één van Bennie Rupert. Om 14.39.36 landde deze op het hok en had daarmee een gemiddelde snelheid van 100 km/u gevlogen.
De top 10 van de jonge duiven was als volgt:
1,7. Bennie Rupert
2,3,4,5,6,8,9. Arnold Paalman
10. Gerard Wielens