Bennie Rupert wint laatste dagfond vlucht, Arnold Paalman wint jonge duiven vlucht vanuit Bierges

Afgelopen weekend was het wederom een druk weekend voor de duivenliefhebbers van de Witpen. Op zaterdag werden er twee vluchten vervlogen. De oude duiven mochten voor het laatst in actie komen op een dagfond vlucht vanuit Chateaudun (595 km vanuit Hengevelde) en de jonge duiven mochten naar Bierges (220 km).

Nadat iedereen vorige week een vrij weekend had, omdat alles vanwege het warme weer werd afelast, stonden de meeste liefhebbers te trappelen om weer te beginnen. Voor de oude duiven is het al laat in het seizoen waardoor veel duiven problemen krijgen met hun verendek. Dit resulteerde ook in een kleine deelname aan de dagfondvlucht. Slechts 17 duiven gingen vanuit Hengevelde naar Frankrijk.

Om 08.10 kregen zij zaterdag het startsein en konden ze beginnen aan een lange terugreis. Het was een doffer van Bennie Rupert die deze afstand het eerst overbrugde. Hij landde om 16.41.30 op het hok. Daarmee pakte hij de overwinning op de laatste vlucht van de oude duiven dit jaar. 

De top 5 van de Dagfond was als volgt:
1,4,5.     Bennie Rupert
2,3.        Rudie en Stan ten Thije

Om 11.15 werden de jonge duiven losgelaten en ook zij konden beginnen aan hun terugreis van 220 kilometer. Het eerste jong dat slaagde, was er een van Arnold Paalman. Met een gemiddelde snelheid van 79 km/u wist deze zijn weg terug te vinden en werd daarmee de snelste. Ook in afdelingsverband (Lattrop tot en met Didam) heeft deze duif het erg goed gedaan, zo werd hij liefst 12e tegen 17900 duiven. De top 10 van de jonge duiven was als volgt:
1.            Arnold Paalman
2.            Rudie en Stan ten Thije
3.            Ronald ten Thije
4,10.      Gerard Wielens
5,6,8.    Eduard ter Avest
9.            Gerard Leusink