Competitie WHC van start, veel wisselingen

Zaterdag begint voor de Wegdamse Handbal Club de competitie, de dames spelen om 19.30 in en tegen Lettele 1. Waar afgelopen seizoen WHC zich op de laatste speeldag veilig speelde, hoopt trainer Theo van der A komend seizoen op meer succes. Theo, hoe is de voorbereiding verlopen? “De aanloop op komend seizoen is nogal wisselvallig verlopen, we hebben veel te maken gehad met blessures. Daarentegen, de laatste wedstrijd verliep uitstekend tegen Wijhe dat actief is in de 2e divisie.  Dat was dan ook de beste wedstrijd van ons in de voorbereiding, die wonnen we met 22-17, een goede opsteker! We spelen het nieuwe seizoen in de hoofdklasse B, daar wordt over het algemeen meer technisch gehandbald. Ik denk dat ons dat meer ligt. Er zijn een aantal wijziging in het team: 

Amber ten Brummelhuis en Judith de Witte zijn naar het 2e gegaan en Lieke Scholten is gestopt. Manon Borghuis is nieuw, die komt over van DSVD. Tevens is Dorien Rupert is erbij gekomen van het 2e team.  Ik hoop voor komend jaar dat we in de middenmoot mee kunnen draaien, dat moet mogelijk zijn als we niet zoveel blessures krijgen als vorig jaar”.

De openingswedstrijd van afgelopen jaar werd met ruime cijfers gewonnen. Na een 12-8 ruststand werd tegenstander JMS/Hurry Up uit het Drentse Zwartemeer uiteindelijk met 25-18 verslagen. Speelster Lieke Scholten maakte na lange tijd haar comeback.