Cupido boekt historische zege

De volleybaldames van Cupido hebben vanavond in sporthal de Marke voor het eerst in de historie van de club een 4-0 overwinning geboekt in de derde divisie en wel tegen Seesing Flex | Longa`59 uit Lichtenvoorde.
De setstanden voor een bomvolle tribune waren 25-20, 25-23, 25-21 en 26-24.

Set 1
In de eerste set ging het gelijk op tot 15-15, dat was het moment dat fabuleuze Femke het verschil maakte met haar opslagen. Er werd daarmee een gaatje geslagen wat de ploeg uit Lichtenvoorde niet meer te boven kwam. De dames van Cupido hadden wat moeite met de pass waardoor de set lang gelijk op ging. Later  kreeg Cupido het onder controle en wisten mooie punten te scoren.
Van 23-16 werd het uiteindelijk nog 25-20.

"Recht in de ogen kijken"

Set 2
Deze set ging lange tijd gelijk op. Van 9-9 naar 15-14 en zelfs 21-21. Noortje Tuinte (5 jaar geleden was ze nog pupil van de week)  had tussendoor nog tijd om naar haar fans te zwaaien, maar dat werd dan ook wel degelijk bekroond met een prima wedstrijd van het 15- jarige talent. Rowan Berg:
“Deze set was een spannende set, het liep gelijk op. Van beide kanten vochten de teams voor elk punt. Er werden mooie rally’s gespeeld. Toch werden de meeste punten door Cupido gemaakt. 25-23”.

Set 3
Dat was even schrikken na een 5-0 achterstand. Het begon rommelig aan de kant van Longa door een verkeerde opstelling wat tot enkele ellenlange discussies leed . Dit hield eigenlijk de hele set aan. Pas bij 9-9 was het weer gelijk en Cupido kwam voor het eerst op voorsprong bij 13-12.
Dit was de eerste set met vier maal Beuving is de basis. Een set met veel spectaculaire rally’s en waar de jongelingen Noortje Tuinte en Mila Broshuis lieten zien over veel power te beschikken.

Set 4
Daar ging het even net andersom, Cupido pakte gelijk een 3-0 voorsprong en wist dat vol te houden tot 11-11. Even later keken de dames zelfs tegen een achterstand aan van 13-16 dus moest er een tandje bij. Via 17-17 werd het zelfs 24-24, Cupido hield het hoofd koel en boekte middels een 26-24 een verdiende 4-0 overwinning.

Het nieuwe scorebord in beeld

Rowan Berg: “Al met al een spannende maar een super mooie wedstrijd gespeeld. Trots op deze 4-0 overwinning! We hebben gestreden als team. Deze spirit zetten we door naar morgen. Dan spelen we om 16.00 uur in Borne tegen Apollo dames 4. Hopelijk zit de tribune dan net zo vol als vanavond.