Cupido meer dan strijdend ten onder in zinderende bekerfinale

In een zinderende finale in sporthal de Schalm in Ootmarsum trokken de Hengeveldse volleybalsters van Cupido in een vijf setter uiteindelijk aan het kortste eind. Voorzitter Veronique Beuving:

“Superjammer dat ze verloren hebben maar uiteindelijk hebben ze meer punten gehaald dan de tegenstander. We kopen er niks voor, maar het voelt wel een beetje als winst en de stemming in de bus is prima!!!
Straks bij Kulturhus de Marke op het terras een gezamenlijke borrel!”

KLIK HIER  voor foto’s

De setstanden waren 25-19, 22-25, 30-32! – 25-17 en de vijfde set werd met 10-15 verloren. En dat alles in een prachtige ambiance met luidruchtige supporters aan beide kanten om hun favorieten naar de overwinning te schreeuwen. Dat alles met toeters, trommels en wat al niet meer.
Het breekpunt was misschien wel de vermeende 5-4 wat uiteindelijk de 6-3 voor Rebelle werd. Heel volleybalminnend Hengevelde zag de bal de antenne raakte, de jonge scheidsrechter niet. Het protest leverde Marieke Beuving zelfs een zeldzame gele kaart op.
Daarna liep de tegenstander uit Dieren snel uit uit naar 11-4 en viel het doek voor de groen gelen.

In set1 liep alles naar wens

Set 1
Na een 2-0 achterstand pakten de dames het op en liepen uit naar een comfortabele voorsprong van 9-4. Tussendoor was het nog even billen knijpen bij 12-11 maar via 18-14 werd het uiteindelijk 15-19 voor Cupido.
Mooi om te zien: Vier keer Beuving in de basis!

Set 2
Na 2-0 achter bleef het lang gelijk opgaand, van 11-11 naar 16-16. De set kenmerkte zich door twee taaie teams die veel smashes wisten tegen te houden. Er moest echt om ieder punt volle bak gestreden worden. Op enkele foute opslagen na kregen beide teams weinig cadeautjes.
Van 20-20 naar uiteindelijk 22-25 verlies.

De ongelofelijke eindfase van set 3

Derde set
Een ongelofelijke apotheose! Wederom bleek, verdedigend twee taaie teams die elkaar weinig toegaven. Opnieuw was het zenuwslopend gelijk op: Van 17-17 naar 23-23, maar het werd nog veel gekker!
De score liep op naar 30-30, daar was het geluk niet aan Wegdamse zijde en het werd uiteindelijk 30-31.

Vierde set
De Hengeveldse dames rechtten de rug, na een 2-0 achterstand (uiteraard ) namen ze het heft in handen na de 8-8. Van 14-9 naar 25-17. Ongelofelijke reddingen aan beide kanten, dat beloofde was voor de vijfde en beslissende set.

Voor elke bal werd gestreden

Vijfde set
Voor de 5e keer vanmiddag met 1-0 achter, maar nu werd het 1-1 en 2-1 voor! Was dit een voorteken? Het werd 5-3 in het voordeel van Rebelle. De scheidsrechter gaf een gele kaart aan Marieke Beuving wegens protesteren, en dat na een foutieve beslissing van hem zelf. Het was niet zijn eerste vandaag. De ploeg uit Dieren liep snel uit naar 10-4, het doek was gevallen met op de 5-3 het kantelmoment.

Rebelle was verdedigend sterk met miraculeuze reddingen maar ook met meer wisselmogelijkheden, begon de vermoeidheid toe te slaan?
De eindstand in de vijfde set was 15-10.

De dames met de medailles van plek 2, klasse

Het seizoen is voorbij. Een seizoen waarbij Cupido op het hoogste ooit komt te spelen en waarbij het voor het eerst in haar 51 jarig bestaan in de bekerfinale stond!

Hulde!