Samenwerking tussen Cupido en Dynamiek gaat stap verder

 

Afgelopen seizoen heeft het eerste damesteam van volleybalvereniging Cupido reeds op de donderdagavond in Markelo samen getraind met Dames 1 van Dynamiek uit Goor. Komend seizoen zal deze samenwerking nog intensiever gaan worden. Het bestuur van Cupido heeft na goed overleg met het bestuur van Dynamiek unaniem besloten om gezamenlijk een eerste damesteam te gaan vormen, welke onder de naam Cupido-Dynamiek competitie zal gaan spelen.

Door het vertrek van enkele spelers uit Dames 1 en het gebrek op dit moment aan voldoende doorstroom vanuit de jeugd en lagere teams bleek het zowel in Hengevelde als Goor moeilijk om een goede bezetting van een eerste damesteam te realiseren. Door nu samen met Dynamiek een team te vormen kan dit probleem worden opgelost. Tevens zal dit ook meer mogelijkheden bieden voor het opleiden en doorstromen van jeugdspeelster van beide clubs.

De trainingen zullen plaatsvinden op de maandagavond in de Marke in Hengevelde en de donderdag in Markelo (bij gebrek aan speelruimte in Goor). De thuiswedstrijden worden om en om in zowel Hengevelde als Goor gespeeld. Naast dat alle speelsters lid zullen worden van Cupido, zullen de speelsters van Dynamiek ook lid blijven bij hun eigen vereniging. Zo wordt de identiteit van zowel Cupido en Dynamiek behouden en blijven de speelster daarmee verbonden met hun eigen club.

Beide verenigingen hebben een combinatie van prestatiegerichte teams en meer recreatieve spelers. Alleen op het prestatiegerichte vlak zal steeds meer samenwerking worden gezocht. Op die manier kan het niveau van volleybal binnen onze club blijven stijgen! Er is dus geen sprake van een fusie tussen Dynamiek en Cupido. De besturen van beide verenigingen zijn enthousiast over de gemaakte afspraken. Een unieke stap, die hopelijk succesvol zal zijn. Het komende seizoen zal worden bekeken hoe ook de jeugd verder kan worden betrokken in deze samenwerking en hier nog beter van kan profiteren.