Dartvereniging Hengevelde 1 schrijft “Hengevelds dartgeschiedenis”

Maandagavond 19.30 uur. De spanning in Herberg de Gebrande Waateren was te snijden. De jongens van DVH 1 gooien gestaag hun pijltjes naar het bord om zich zo op te maken voor een spannende wedstrijd. Het betrof namelijk geen reguliere competitie maar een bekerwedstrijd. Van de 356 dartteams van Oost Nederland waren er nog maar 16 over. Een achtste finalewedstrijd dus. Bij een overwinning zou Dv Hengevelde 1 bij de laatste 8 teams van Oost Nederland horen. Om acht uur kwam de tegenstander, Stevenfenne uit Enschede, ook binnen lopen. Er werden nog een paar handjes geschud en de wedstrijd kon beginnen. Robin Eijsink beet het spits af tegen de hoog ingeschatte speler van Stevenfenne die eruitzag als Peter Wright:

Alleen kon hij tegen onze Robin geen potten breken. Robin maakte er snel gehakt van. 3-0.

Daarna was het de beurt aan Raymond Eijsink. Ook hij had geen moeite met zijn opponent die geen pijl op de dubbel kreeg. 3-0. Dit zorgde voor beteuterde gezichten bij de darters uit Enschede. Wilbert ten Thije was de derde die aan mocht treden. Helaas verliep het hem iets minder voorspoedig, ondanks een mooie 180, verloor hij toch de partij met 3-2.
De tussenstand 2-1 in het voordeel van de Hengeveldenaren.

Frank de Wit moest ervoor zorgen dat het geen 2-2 zou worden. In een spannende pot trok hij gelukkig aan het langste eind. Hij finishte de partij met een miraculeuze dubbel 7 en bracht de tussenstand op 3-1!
Daarna kwamen de koppels. Robin “The Rose” Eijsink samen met Wilbert wonnen meteen weer hun eerste partij. 4-1! Nog maar 1 punt was nodig om door te gaan naar de volgende ronde in de beker. Dat punt volgde snel. Raymond en Frank waren op stoom gekomen en met wederom de winst was het voor de Enschedese darters over en uit. Vreugde bij de darters uit Hengevelde, waarbij mede team genoten Arjan Kuipers en Patrick Brunnekreef meevierden.

De laatste acht van de beker van DVO (Dart Vereniging Oost Nederland) is een feit. Nog niet eerder voorgekomen in de “dartgeschiedenis” van Hengevelde. De volgende bekerwedstrijd zal gespeeld worden op neutraal terrein. Bij het Twentse Ros in Hengelo. Loting: Grote kans op een team uit de Eredivisie. Met namen in de koker als Jelle Klaasen en Christian Kist kon het nog wel eens een moeilijke maar mooie avond worden 29 april.