De aanhouder wint

Johan Wolters is er bij zijn derde poging in geslaagd om de Sallandse WandelVierdaagse uit te lopen! Twee jaar geleden moest hij na twee dagen stoppen. Afgelopen jaar stokte het bij de derde dag, maar vorige week werd ook de vierde dag uitgelopen.
Samen met Rob Geerlings werden de routes gewandeld met tussendoor slechts een korte rust. “Deze tactiek” werd ons ingegeven door de weersberichten van vorige week.  Aan het einde van de middag werd steeds regen voorspeld. Deze aanpak de juiste; vier dagen geen regen tijdens het wandelen” aldus Rob Geerlings.

Aan deze Vierdaagse namen niet alleen wandelaars uit de Regio Salland en Twente deel.  De deelnemers kwamen uit zes verschillende landen.  Uit de Hof van Twente was de deelname groot. Markelo 15, Diepenheim 8, Goor 12, Bentelo 0, Delden 5, Ambt Delden 1. Wolters/Geerlings waren de twee deelnemers uit Hengevelde. Haaksbergen was zeer sterk vertegenwoordigd met 61 lopers
Johan Wolters was zeer content dat hij deze Vierdaagse had volbracht. Toch heeft het Vierdaagse hem niet gegrepen.  Vier dagen wandelen vielen hem zwaar. Hij kiest ervoor, zo mogelijk elke dag te wandelen rondom Hengevelde en het Twickel en als vaste prik de Door De Weekse Wandeling bij DIO in Haaksbergen. Elke donderdagmorgen loopt hij daar samen met Frans Wolbers en Rob Geerlings.

De Vierdaagse van Raalte is de laatste vierdaagse van het seizoen. De wandelaars beginnen nu met hun winterslaap. Wel zijn er natuurlijk de eendaagse tochten in de komende winterperiode.