Reminder: De M. Keizer Schildersbedrijf Eredivisie vandaag van start!

Afgelopen seizoen was niemand minder dan Thijs ter Huurne de beste. Behoudt hij zijn titel of word jij misschien wel de opvolger, dat kan! Wegdamnieuws heeft wederom de M. Keizers Schildersbedrijf Eredivisie-poule georganiseerd, en wil je daar ook voor uitnodigen! KLIK HIER om deel te nemen: Bij de Marcel Keizer Eredivisie word je coach van een team van spelers uit de Nederlandse Eredivisie. Dit team van 18 spelers stel je samen op basis van een fictief budget. Per speelronde in de Eredivisie stel je 11 spelers op in de basis, 4 spelers op de bank en 3 op de tribune. Je kunt per speler punten verdienen wanneer hij bijvoorbeeld scoort, een assist geeft, of wanneer hij (de keeper) de nul houdt. Vandaag gaat de eerste ronde van start, maar de eerste vier rondes zijn proefrondes. Inschrijven kan nog ruim een maand. De proefperiode bestaat dit jaar uit 5 speelrondes. Mede daarom is er besloten dat niet je hoogste, maar je 2 hoogste rondescores meetellen voor het officiële spel, dat start vanaf speelronde 6.Op zaterdag 14 september om 18:30 uur, sluit de transfermarkt. Dat is gelijk aan de start van speelronde 6. Je kunt dan geen transfers meer doen tot aan de winterstop (speelronde 17).
Hieronder alle spelregels:

Bij TopCoach NL stel je een team samen van 18 spelers (maximaal 4 per club), op basis van een fictief budget. De proefperiode bestaat dit jaar uit 5 speelrondes. Mede daarom is er besloten dat niet je hoogste, maar je 2 hoogste rondescores meetellen voor het officiële spel, dat start vanaf speelronde 6.

Per speelronde verdien je punten op basis van de werkelijke prestaties van je spelers in de Eredivisie (doelpunten, assists, de nul houden, gele/rode kaarten etc.).

Je selecteert:

  • 11 basisspelers die 100% van de reguliere punten verdienen;
  • 4 bankspelers die 50% van de punten verdienen;
  • 3 tribunespelers die geen punten verdienen.

Daarnaast kies je per speelronde een teamcaptain. Een teamcaptain behaalt 200% van de reguliere punten. Met uitzondering van 4 Super Weekends (speelrondes 11, 18, 25 en 34), dan ontvangt de captain 300% van de punten. Dit geldt voor zowel de plus- als de minpunten.

Tot slot voorspel je de Wedstrijd van de Week, waarmee je extra punten kunt scoren.

PROEFPERIODE 1 T/M 5

Het spel begint met een proefperiode van speelronde 1 t/m 5. Tijdens deze periode kun je onbeperkt transfers doorvoeren. De 2 beste rondescores die je behaalt tijdens de proefperiode tellen mee voor het definitieve spel.

VB 1 (wél deelgenomen aan de proefperiode)
Je hebt vijf speelrondes deelgenomen aan de proefperiode en daarin de volgende scores behaald: 675 punten, 1.200 punten, 1.300 punten, 790 punten en 950 punten. Voorafgaand aan speelronde 6 start je vervolgens met 2.500 punten (1.200 + 1.300).

VB 2 (niet deelgenomen aan de proefperiode)
Indien je niet deelneemt aan de proefperiode (en dus pas start vanaf speelronde 6), dan start je voorafgaand aan speelronde 6 met een puntentotaal van 0.

Waardewijziging na speelronde 2
Na speelronde 2 (op dinsdag 13 augustus) worden de waardes van spelers definitief vastgesteld. Dat betekent dat er nog mutaties kunnen optreden binnen je team. Indien een speler minder waard wordt, dan wordt het verschil in waarde toegevoegd aan je budget. In het uitzonderlijke geval dat een speler meer waard wordt, dan wordt de betreffende speler uit je team verwijderd en wordt de oorspronkelijke waarde toegevoegd aan je budget.

Uitzondering: een Eredivisiespeler die wordt getransfereerd naar een andere club in de Eredivisie kan in waarde stijgen of dalen, ook als deze transfer ná speelronde 2 plaatsvindt.

DEADLINES

Er zijn 3 deadlines waar je rekening mee moet houden:

Start proefperiode
De proefperiode start vanaf speelronde 1, dat is op vrijdag 2 augustus, 20:00 uur.

Deadline team
Het definitieve spel start vanaf speelronde 6, dat is op zaterdag 14 september, 18:30 uur. Dan sluit tevens de transfermarkt. Je kunt dan geen transfers meer doen tot aan de winterstop (speelronde 18).

Winterstop
Na speelronde 18 (20 t/m 22 december) begint de winterstop. Dan is de transfermarkt weer open en kun je tot en met speelronde 21 onbeperkt transfers doorvoeren. De transfermarkt sluit op vrijdag 7 februari om 20:00 uur (start speelronde 22).

Deadline speelronde
Binnen je team van 18 spelers kun je per speelronde 11 spelers opstellen als basisspeler, 4 als bankspelers en 3 als tribunespeler. Daarnaast kun je een teamcaptain selecteren en de Wedstrijd van de Week voorspellen. Deze kun je selecteren en wijzigen zolang de speelronde nog niet is gestart. De deadline is dus gelijk aan de starttijd van de eerste wedstrijd in een bepaalde speelronde.