De meiden van B1: Uniek voor WHC

Het ligt al een tijdje op de plank van de redactie van Wegdamnieuws: De meiden van B1. (KLIK HIER voor een fotoalbum) Dit seizoen zijn zij als eerste team in Hengevelde actief in de landelijke klasse. Worden ze daar weggespeeld? Nee! Ze zijn momenteel terug te vinden op een keurige 8e plek. Wat maakt dezer lichting zo uniek? Wat heeft WHC doen besluiten om dit aan te durven?
'Wanneer wij winnen, al is het dan vaak nipt, dan lijkt het wel alsof we kampioen zijn geworden want ze springen een gat in het lucht...zoveel ontlading komt er dan uit. Echt mooi om te zien.'
Leidsters Corine Broshuis en Ellen de Wit:
“Aan het eind van vorige seizoen is door de technische commissie van WHC besloten om met een B1 team landelijk te gaan spelen. In deze leeftijd categorie zitten veel meisjes met talent en bij wie de prioriteit voor handbal hoog is. Een deel van deze meiden speelt al vanaf de jongste jeugd samen in een team en de afgelopen 2 jaar hebben zij de wedstrijden in de “gewone” competitie redelijk makkelijk gewonnen. Om ze een echte uitdaging te geven, is er besloten om landelijk te gaan spelen zodat ze zich ook verder kunnen ontwikkelen.
WHC heeft nog nooit eerder landelijk met de jeugd gespeeld, daarom is dit uniek voor WHC. We spelen nu wedstrijden tegen teams die minimaal 3 keer per week trainen waarvan de meeste meiden spelen bij regionale selecties. Ook uit ons team zitten er een aantal op de handbalschool of hebben er eerder bij getraind.
De doelstelling voor dit seizoen was om er een mooi en leerzaam seizoen van te maken en niet als laatste te eindigen. Halverwege het seizoen hebben we deze bijgesteld want we doen netjes mee in de middenmoot.
In het begin van de competitie hadden we vooral moeite met de zenuwen en moesten we wennen aan het nieuwe team. Toen we na 7 wedstrijden de eerste punten pakten ging het ook makkelijker lopen. Wij staan de laatste wedstrijden echt heel goed met elkaar te spelen dat komt door onze compactheid en de manier van spelen. We weten wat onze sterkste punten zijn en waar onze kracht ligt. Door veel samen te trainen kun je ook naar de wedstrijden toe werken en aan elkaar wennen. De meiden raken steeds beter aan elkaar gewend en weten ook steeds meer wat ze aan elkaar hebben. Het is een pittige competitie en er wordt veel van je gevraagd.
We spelen in onze competitie ook een aantal uitwedstrijden met een harsbal. Dat kennen de meeste meiden niet en hebben daar dan veel moeite mee. Er zijn wedstrijden die we dan ook echt dik om de oren krijgen omdat de tegenstander dan wel traint met hars en zij dat gewend zijn.

Maar wanneer wij winnen, al is het dan vaak nipt, dan lijkt het wel alsof we kampioen zijn geworden want ze springen een gat in het lucht...zoveel ontlading komt er dan uit. Echt mooi om te zien. We hebben nu 18 wedstrijden gespeeld en staan op de 8ste plek met 15 punten. We merken dat de meiden steeds beter worden en ook zelf in de spiegel kijken wat er beter kan en wat beter moet. Zo moeten ze na elke wedstrijd opschrijven wat hen is opgevallen in de wedstrijd, hoe de tegenstanders spelen en wat bepaalde speelsters doen in de wedstrijd. Deze gegevens kunnen we dan bij de volgende wedstrijd gebruiken.

We hopen het seizoen zo mooi mogelijk af te sluiten met als doel de middenmoot.We willen nu alvast onze supporters bedanken die komen kijken! De meiden vinden het fijn dat jullie er elke keer zijn. Hopelijk blijven jullie met velen komen want we kunnen jullie support ook goed gebruiken voor de aankomende wedstrijden.
Onze eerstvolgende thuis wedstrijd is a.s. zondag tegen Kwiek 12.25 in de Marke.