‘De prioriteit ligt nu bij de playoffs’

Door een doelpuntloos gelijkspel tegen AZ zondagmiddag heeft Mike te Wierik zich met FC Groningen zich geplaatst voor de play-offs om Europees voetbal. De tegenstander hierin is FC Utrecht. De Groningse FC is nu verzekerd van play offs, was dit reden tot feeststemming? Mike:

“Ja natuurlijk. Het is gewoon goed dat we de playoffs hebben gehaald! Hoe je het ook wendt of keert, het is toch belangrijk ook voor de club!  We gaan het opnemen tegen FC Utrecht. Het zal 50/50 zijn natuurlijk, het is maar 1 wedstrijd dus het zal zeker een lastige pot gaan worden. En wat Arjen Robben betreft, als alles goed gaat zal hij in de playoffs weer spelen. Daar zijn we dan ook zeker blij mee.
De laatste competitiewedstrijd is komende zondag thuis tegen PEC Zwolle.  Er zal wel wat gewisseld worden denk ik. De prioriteit ligt voorlopig in de playoffs!”

 

 

AZ u (1) (Custom)
Laatste competitie wedstrijd thuis voor keeper Sergio Padt die naar Ludogorets overstapt

Op woensdag 19 mei komen beide ploegen om 18.45 uur tegen elkaar uit. Het verschil tussen beide teams is twee punten. FC Groningen kan op de laatste speeldag de Utrechtenaren nog passeren en daarmee thuisvoordeel behalen. De FC gaat op bezoek bij PEC Zwolle, Utrecht neemt het thuis op tegen PSV. De winnaar van de play-offs plaatst zich voor de voorronde van de nieuwe Conference League.

Paal en lat

Het duel tegen AZ kon lang niet beklijven. In de eerste helft was er één grote kans voor de bezoekers. Met een indraaiende vrije trap wist Teun Koopmeiners paal en lat te raken, maar de bal ging niet over de doellijn. FC Groningen, waar Arjen Robben op de bank begon en in de 81e minuut inviel, kon hier twee vrije trappen tegenover zetten. Lundqvist en Da Cruz schoten naast.

 

AZ u (3) (Custom)
Sergio met de bloemen

Kansen FC Groningen

In de tweede helft kwam er wat meer leven in de wedstrijd en de beste kansen waren voor FC Groningen. El Messaoudi kreeg een bal perfect in de loop van El Hankouri, maar hij raakte de bal verkeerd en kwam op het dak van het doel terecht. In de 70e minuut was de thuisploeg opnieuw dichtbij het openingsdoelpunt. De ingevallen Strand Larsen kopte gevaarlijk in waarna een acrobatische omhaal van El Messaoudi door een AZ-verdediger van de doellijn werd gekopt.

Robben valt in

Arjen Robben kwam tien minuten voor tijd in het veld voor Alessio Da Cruz. De vleugelflitser kreeg echter geen kansen meer om het verschil te maken. De verdediging van FC Groningen bleef op de been en zo bleef de puntendeling in tact. Mike te Wierik en Bart van Hintum kregen allebei geel en zijn daardoor beiden geschorst voor het duel tegen PEC Zwolle.

Programma

FC Groningen heeft nu de doelstelling voor dit seizoen gehaald, namelijk vijftig punten pakken. Hiermee staat de ploeg van coach Danny Buijs op de zevende plek. Aanstaande zondag 16 mei reist FC Groningen af naar Overijssel om de 34e competitiewedstrijd te spelen tegen PEC. De aftrap in Zwolle is om 14.30 uur.