De Tukkercup gaat weer van start

Vanavond begint de 1e speelronde de 2e editie van de TCPM Tukker Cup, het initiatief van Hengeveldenaar Thijs Assink. Voor de dames begint het toernooi vanaf 30 oktober voor de 1e keer in de historie. Voor beide categorieën werkt het toernooi precies hetzelfde en is de eerste wedstrijd uiteraard zeer belangrijk voor de eerste stap richting de knock-out fase. WVV ’34 gaat vanavond op bezoek bij ASV ’57. De debutant uit Aadorp hoopt thuis een goed resultaat neer te kunnen zetten tegen een mede 3e-klasser, echter speelt de één op zaterdag haar wedstrijden speelt en de ander op zondag. We blikken ook dit seizoen weer vooruit op de wedstrijden met een korte voorbeschouwing op de diverse wedstrijden:
 

In Poule A gaat SDC ’12 thuis tegen debutant vv Diepenheim direct proberen hun favorietenrol in deze poule waar te maken. Voor 3 punten gaan de Denekampers, maar de Diepenheimers zullen hun huid duur proberen te verkopen. In Goor zal tegelijkertijd finalist van vorig jaar vv Twenthe thuis tegen Achilles Enschede punten proberen te pakken. Beide verenigingen hadden gehoopt op een betere start van de competitie, dus zullen ze tijdens dit toernooi zich zeker willen revancheren.

In Poule B krijgt FC Aramea 3e divisionist HSC ’21 op bezoek. Kan FC Aramea thuis stunten tegen de Haaksbergenaren? En verder gaat gastheer van het toernooi WVV ’34 op bezoek bij ASV ’57. De debutant uit Aadorp hoopt thuis een goed resultaat neer te kunnen zetten tegen een mede 3e-klasser, echter speelt de één op zaterdag haar wedstrijden speelt en de ander op zondag.

Poule C is de poule met 2 hoog geklasseerde teams, maar dat zegt in het toernooi zelf uiteraard niets. Deze wedstrijden zijn immers perfect om talenten, wissels en van blessure terugkomende spelers aan het werk te zien. De andere 3e divisionist uit onze regio Quick ‘20 uit het toernooi mag thuis starten tegen debutant sv Delden, terwijl verder richting het noorden 1e-klasser DOS ’37 thuis gaat spelen tegen sc Markelo.

InPoule D begint debutanten avc Heracles en ATC ’65 met een wedstrijd in Almelo. Het toernooi is voor beide nog onbekend, maar ze zullen beide direct willen laten zien dat ze niets voor niets mee willen doen. In Goor begint Hector op dezelfde tijd thuis tegen gvv Eilermark. Vorig jaar kon Hector helaas weinig betekenen in het toernooi met een zeer zware poule, dus revanche zal zeker op het lijstje staan. Eilermark zal haar goede vorm uit de competitie graag willen doorzetten in het toernooi.

Poule E begint voor Excelsior ’31 met een thuiswedstrijd tegen UDI. De hoofdklasser zal proberen dit jaar weer mee willen doen om de prijzen, maar zo gemakkelijk zal het niet gaan tegen de Enschedeërs. Victoria ’28 uit Enschede zal thuis tegen het Oldenzaalse De Esch gaan spelen. Een heuse kraker tussen de 3e en 2e-klasser tijdens de 1e speelronde.

Poule F mag rustig de ‘Poule des Doods’ genoemd worden! Met een 1e, 2e, 3e en 4e-klasser in de Poule zal elke wedstrijddag een juiste moeten zijn, voor overwintering in de TCPM Tukker Cup. TVO krijgt direct Bon Boys voor de kiezen. Kan het thuisvoordeel en het spelen op een grasmat een voordeel zijn voor TVO? De andere wedstrijd wordt in Nijverdal gespeeld tussen de hoogst geklasseerde De Zweef en de ploeg uit Glanerbrug, vol met ambitie, Avanti Wilskracht.

In Poule G vinden we 2 debutanten die beide zullen beginnen met een thuiswedstrijd. Sc Barbaros begint met een thuisduel haar eerste wedstrijd tegen Sc Overdinkel. Barbaros is nu al 2 jaar achter elkaar kampioen geworden en staan op dit moment op een knappe 3 plaats in de 2e klasse. Voegen ze hier dit seizoen een extra prijs aan toe met de TCPM Tukker Cup? Of gaat sc Overdinkel roet in het eten gooien. De andere debutant LSV ontvangt de studenten van Drienerlo in Lonneker. Vorig jaar eindigde het toernooi na de poulefase voor Drienerlo en LSV wil uiteraard als debutant direct een belangrijke stap zetten.

De laatste poule, Poule H, vinden we de winnaar van de 1e editie van de TCPM Tukker Cup terug. Vv Deto gaat op bezoek bij vv Bentelo. Bentelo had vorig jaar geen geluk met de loting en het was dan ook gauw uitgeschakeld, maar een nieuwe lichting is opgestaan en die willen zich dolgraag bewijzen tegen de hoofdklasser uit Vriezenveen. De andere wedstrijd wordt gespeeld in Goor en gaat tussen de plaatselijke GFC die kvv Losser ontvangt. Beide hebben vorig jaar de poulefase overleefd en zullen zeker alles geven om dit ook dit jaar te volbrengen.

Vanaf aanstaande dinsdag zijn er dus voldoende mooie en interessante potjes te zien op de Twentse velden. Voor meer informatie check www.tukker-cup.nl .