DETO Twenterand overtuigend winnaar eerste TCPM Tukker Cup: 7-1

DETO heeft vanavond in Hengevelde op het sportpark Rupertserve de eerste editie van de TCPM Tukkercup gewonnen. Het werd 7-1 tegen Twenthe Goor uit de gelijknamige stad. DETO was veel te sterk en hoefde niet eens voluit te gaan. Het was een bijzondere dag voor de (grotendeels) Hengeveldse organisatie van de TCPM Tukker Cup, het nieuw opgezette toernooi voor amateurclubs uit Twente. De finale en de troostfinale werden namelijk op het hoofdveld van WVV'34 afgewerkt onder een brandende zon. Vanmiddag was het de beurt aan Jong Excelsior'31 en Avanti Wilskracht (waarover hieronder meer). Om 18:03 begonnen 3e klasser Twente Goor en DETO Twenterand aan de grote finale, dat volgend seizoen terugkeert in de Hoofdklasse. 

Dit klasseverschil was dan ook vanaf de eerste minuut duidelijk. Twenthe Goor kwam weinig aan de bal en moest zich richten tot de schade beperkt houden. Opvallend was overigens wel dat beide teams in de eerste helft een strafschop misten. Dit in de naam van Koen Morsink (Twenthe) en Lesley Nahrwold (DETO). Laatstgenoemde werd ondanks zijn misser verkozen tot het toernooi (foto hieronder). Bij rust was het duel al beslist (5-0), na rust deed DETO het iets rustiger aan en werd het uiteindelijk 7-1.Voorzitter TCPM Tukkercup Thijs Assink over het toernooi: "We kijken zeer positief terug op de eerste editie, veel wedstrijden, veel goals en zeker een sportief lopend toernooi! De deelnemers waren zeer enthousiast over de opzet en de organisatie waardoor we geen reden hebben om dit volgend jaar niet te organiseren!"
Thijs over hoe hij terug kijkt op het organiseren van zo'n groot toernooi, zag hij het soms nog wel zitten? "Het begin was zeker veel geregel, maar toen het toernooi uiteindelijk liep, ging het allemaal vanzelf door de prima samenwerking met de KNVB en de SHO. Maar de organisatie zit niet stil, want volgend jaar is er naast een herentoernooi ook een damestoernooi. Thijs hierover: "We willen groeien met het toernooi. Vandaar volgend jaar ook een dameseditie, het jaar erop jeugd en het jaar daarop misschien wel een toernooi voor de G-elftallen.
Mede-organisator en speler van WVV'34 1 Remi Leferink: "Ik denk dat we met z'n allen terug kunnen kijken op een geslaagd toernooi! Dit blijkt ook wel uit de veelal positieve reacties die we hebben gehad! Vandaag onder tropische omstandigheden de finales afgewerkt, alles klopte! In de finale zat weinig spanning jammer genoeg, maar de complimenten voor DETO want ze zijn de terechte winnaar van de eerste editie van de TCPM Tukker Cup!

Avanti Wilskracht winnaar in troostfinale
Na 90 minuten was het 4-4 na een enorm spannende 2e helft. Meerdere keren leek het erop dat het duel gespeeld werd, maar het venijn zat hem in de staart. In de 73e minuut schoot Brent Janssen Excelsior'31 op een 3-2 voorsprong. 9 minuten voor tijd werd het toch weer spannend toen Lars Nijland gelijk maakte. Vlak voor tijd leek Excelsior'31 alsnog aan het langste eind te trekken toen Gerritsen Mulkes de 4-3 binnen tikte. Avanti gaf niet op en een minuut later stond het 4-4. Een knotsgek duel waarna strafschoppen moesten uit maken wie de winnaar werd. (KLIK HIER voor een filmpje van de strafschoppenserie.) Aangezien de roodhemden uit Rijssen één penalty naast schoten en alle andere werden geraakt door beide teams, was het Avanti dat met de troostprijs naar huis ging.


Lesley Nahrwold werd verkozen tot speler van het toernooi, ondanks zijn gemiste penalty in de finale


Twenthe Goor neemt de beker in ontvangst voor hun tweede plek


Jasper Groothuis (die naar Excelsior'31 vertrekt en voormalig FC Twente speler Lesley Nahrwold aan de bal