Doelman Pierik houdt WVV´34 op de been: 1-2 winst

Het was vanmiddag misschien wel het meest rommelige duel van het seizoen voor WVV'34. Gelukkig had WVV'34 in de naam van doelman Niels Pierik iemand die het verschil kon maken. Vooral na rust had hij meerdere knappe reddingen. Pierik verving Wouter Assink, die geblesseerd was. Voor rust leek er geen vuiltje aan de lucht voor de groengelen. Via de vleugels zorgden de aanvallers Wessel Ziethof en Wouter Horstink voor diverse acties, en ook rechtsback Wouter Buschers kwam enkele malen goed mee na naar voren. Doelpunten van Hamoudi Jaafil (rebound op een schot van Wessel Ziethof) en een één-op-één doelpunt van dezelfde Wessel Ziethof zorgden voor een marge van twee. De thuisploeg gaf zich echter niet zomaar gewonnen. Voor rust werd nog een doelpunt afgekeurd vanwege vermeend buitenspel (foto onder), waar WVV'34 niet over mocht klagen. Na rust leek het soms wel op een flipperkast. Beide ploegen konden de bal zeer moeilijk in de ploeg houden, waar het hobbelige veld ook mede debet aan was.

Witkampers kreeg enkele levensgrote kansen maar zoals gezegd was Niels Pierik een sta in de weg voor de withemden. Met gevaar voor eigen leven wierp hij zich in de strijd. Op de aansluitingstreffer had hij echter geen antwoord, het harde schot werd van richting veranderd en vloog in de rechterbovenhoek (85e minuut). Witkampers rook bloed en ging met man en macht naar voren, wat nog enkele hachelijke situaties opleverde. Het eindsignaal kon niet snel genoeg komen voor de mannen van Joost du Gardijn en de vreugde was dan ook groot toen de goed fluitende leidsman affloot. De scheidsrechter moest overigens nog wel een rode kaart trekken. Hamoudi Jaafil werd vlak voor het einde nagetrapt, waarop maar één sanctie rust: de rode kaart. Hamoudi hierover: "Ik kreeg de bal in de diepte en schermde deze af. De tegenstander kon er niet bij komen en trapte mij".
Opvallend is dat het voor WVV'34 de tweede uitoverwinning op rij is op een natuurveld. Dat mag bijzonder heten want over het algemeen heeft WVV'34 het zwaar op gewoon gras. Vorige week werd Lochem met 0-2 verslagen.

Linksback Justin Alferink over het duel: "De eerste helft waren we stukken beter en hadden we er wel meer moeten maken. De tweede helft was niet best. Veel te onrustig allemaal en dan maak je het jezelf moeilijk."

Hamoudi Jaafil heeft WVV'34 op 0-1 gezet en viert het feestje

Gijs Pierik in actie, hij is na zijn stageperiode in het buitenland voor zijn studie direct weer zeker van een basisplaats

Witkampers lijkt 1-2 te maken, de treffer wordt echter afgekeurd wegens buitenspel

Niels Pierik maakte na enkele jaren afwezigheid zijn comeback in WVV'34 1, hij keepte foutloos en had enkele prachtige reddingen