Doelpuntenregen in de regen bij W.V.V.’34 in Almelo

W.V.V.’34 heeft vanmiddag in de stromende regen bij Luctor et Emergo met 3-3 gelijkgespeeld, daar waar het misschien wel had moeten winnen.
Centrale verdediger Bas Assink: “Een moeizaam begin van ons op een zwaar veld.  Wij konden slecht grip krijgen op hun spel, continu de lange bal. Door een zeer ongelukkig moment kwamen we al snel op een 1-0 achterstand. Daarna kwamen we beter in ons spel met enkele kansen en gelukkig ook de gelijkmaker. Helaas kwamen we net voor rust weer toch nog op achterstand.
In de tweede helft waren we veel beter en kwamen we ook terecht op voorsprong. Helaas konden we de kansen op de 4-2 niet verzilveren. Vlak voor tijd zelfs nog de deksel op de neus en helaas de gelijkmaker”.

De wedstrijd was amper twee minuten oud of WVV keek al tegen een achterstand aan na een snelle aanval over links. Op een afstandsschot van Robin Rikkert en een bal die van de lijn gehaald werd na, wisten de gasten niet bijster veel te creëren.

Het antwoord volgde echter toch nog en wel  in de 38e minuut. Een corner belandde via meerdere schijven bij Gijs Pierik die inschoot van een meter of 11. De jarige Tom Brummelhuis stond op de doellijn en zag dat het goed was. (Zie foto boven)
De ruststand van 1-1 leek bereikt, maar WVV liet zich wederom verrassen. ‘Ook al ben je beter, een hoekschop kan er altijd in’, niets bleek minder waar in de 42e minuut. Goed inlopend richting de eerste paal wist de Almelose aanvaller keeper Kevin Smit te verschalken

Na de thee waren de Hengeveldenaren veruit de bovenliggende partij, doelpunten konden niet uitblijven. Toch was het een eigen goal die de gelijkmaker op het scorebord bracht, zie foto hieronder.

Even later was het Randy Smit die diep gestuurd werd en Wouter Horstink wist te vinden die koelbloedig afrondde.
Wouter Horstink: “Goede aanvalsopbouw aan de rechterkant van Martijn Baas en Randy. Onze spits Gijs kwam goed bij de eerste paal, Randy gaf voor en ik kwam schuin achter Gijs en schoot de bal vanuit de draai in de korte hoek.’

De overwinning leek binnen gezien het spelbeeld. De ingevallen Thomas Wegdam kreeg nog enkele mogelijkheden, maar vond de keeper op zijn weg, zie de foto hieronder.

Het werd vervolgens een hectische slotfase waarin de groen gelen zich alsnog lieten verrassen in de 87e minuut. Uit een counter over links kwam er een voorzet die vervolgens ogenschijnlijk houdbaar werd binnengekopt, keepertje zag er niet goed uit.

Luctor et Emergo betekent zoiets als: ‘Ik worstel en kom boven’. Niets bleek minder waar.

Luctor-WVV’34 3-3 (2-1)
1-1 Tom Brummelhuis, 2-2 Eigen doelpunt, 2-3 Wouter Horstink

Opstelling WVV: Kevin Smit, Martijn Baas, Bas Assink (‘63 Remi Leferink), Wouter Roescher, Tom Brummelhuis, Robin Rikkert, Stan Aarnink (‘67 Thomas Wegdam) Dani Morsink, Wouter Horstink, Gijs Pierik, Randy Smit