Drie vluchten, drie winnaars

Het was een druk duivenweekend: er stonden drie vluchten op het programma. De fondvliegers konden hun hart ophalen aan de overnachtfondvlucht vanuit Periqueux of aan de dagfondvlucht vanuit Bourges. De snelheidsvliegers gaven hun duiven mee naar Quiévrain, een vitessevlucht van 285 km. Sommige liefhebbers hadden zelfs op alle drie vluchten duiven mee; zij hoefden zich zaterdag niet te vervelen, want de hele dag konden er duiven thuis komen.

De verste vlucht vanuit Periqueux met een afstand van 895 km. werd vrijdagmiddag om 13.00 uur gelost. Dit was de derde vlucht dit seizoen, waarbij de duiven ’s nachts een plekje moeten zoeken om te overnachten om de volgende dag hun reis voort te zetten. Van De Witpen gingen er 20 duiven mee, zodat er 5 duiven in de prijzen vallen. Deze zijn van:
1e , 2e en 5e Bennie Pelle, 3e Henk ten Thije, en 4e Harry Asbreuk.

De tweede vlucht, die vanuit Bourges, was qua afstand wel wat korter, maar met de wind uit het noorden, zeker niet gemakkelijk. Deze vlucht werd een duidelijke overwinning voor Bennie Rupert. Zijn duif vloog in 9 uur de afstand van 644 km. en liet de andere duiven 20 minuten achter zich.

De 10 prijswinnaars van Bourges zijn:

1e Bennie Rupert, 2e en 6e Rudie en Stan ten Thije, 3e, 8e en 10e Jan Rupert, 4e Gerard Leusink, 5e en 9e Hennie Averdijk en 7e Henk ten Thije.

De laatste vlucht van 21 juni was een vitessevlucht vanuit Quiévrain, een bekende losplaats binnen de duivenwereld, waar de duiven dit seizoen al voor de derde keer zijn gelost.

Dit was een snelle vlucht en binnen 14 minuten waren de prijzen verdiend.

De eerste 10 prijswinnaars van Quiévrain zijn:

1e, 6e, 7e, 9e en 10e Gerard Wielens, 2e Rudie en Stan ten Thije, 3e en 8e Gerard Leusink, 4e Ineke Pelle en 5e Jan Rupert.

Voor de hele uitslagen en tussenstanden zie www.dewitpen.nl