Een horroravond voor Mike

Een horroravond voor ‘onze’ Mike met zijn FC Groningen woensdagavond tegen Vitesse. Eerst kreeg Te Wierik in de 36e minuut rood na aanwijzingen van de VAR. De verdediger van FC Groningen gleed door op het been van Openda, maar leek hier niets aan te kunnen doen. Lindhout liet het er eerst bij, maar ging toch naar het scherm op aanraden van de VAR en gaf uiteindelijk een rode kaart. Dit bleek de lont in het kruitvat te zijn. Mike:
“Ik vind dit echt een belachelijk rode kaart. Volgens mij zeggen alle reacties al genoeg dat het nooit rood is. Het is niet eens de bedoeling, hij glijdt zo weg. Dus zeg het maar. Ik ben echt benieuwd wat ze er mee gaan doen!
uiteindelijk verlies je dus dan is het altijd kloten, maar de ploeg heeft met 9 man bijna geen kans weggeven en samen met de steun van de fans de tweede helft nog een paar kleine mogelijkheden gecreëerd maar helaas.

Aan het begin van de tweede helft werd het duel gestaakt nadat Vitesse-doelman een plastic beker bier tegen zijn hoofd kreeg gegooid uit het vak met fanatieke Groningen-supporters.

Scheidsrechter Lindhout staakte het duel voor twintig minuten. Op dat moment was de tussenstand 0-1 voor Vitesse door een doelpunt van Ghobo en speelde de thuisploeg met maar negen man vanwege twee rode kaarten voor Mike te Wierik en Daniël van Kaam. Ook kwamen er tot vijf keer toe supporters op het veld die hun shirt uittrokken en zo voor verdere commotie zorgden.

Op zoek naar de gelijkmaker

Met negen man ging FC Groningen nog hartstochtelijk op zoek naar de gelijkmaker. Postema en De Leeuw werden ingebracht. Het publiek begreep dat de ploeg alle steun gebruiken kon en ging massaal achter de spelers staan. Alle incidenten ontstonden doordat de groen-witten met twee rode kaarten en een achterstand de rust ingingen.

Goal Vitesse en opnieuw rood

In de derde minuut van de blessuretijd van de eerste helft schoot Ghobo de openingstreffer op het scorebord. Vlak daarna kreeg Daniël van Kaam terecht rood, hij was de laatste man en tikte de bal met de hand richting doelman Leeuwenburgh. Vanaf dat moment moesten de groen-witten met negen man verder. De spelers kwamen na de rust weer op het veld, waarna Schubert zich opstelde bij het doel en werd geraakt door een beker bier.