Eindelijk weer 90 minuten

De ploeg van Mike te Wierik weet het goede gevoel vast te houden en wint met duidelijke cijfers van Fortuna Sittard. De FC wint met maar liefst 1-4. ‘Onze Mike maakte na 9 weken eindelijk weer eens de 90 minuten vol:
“Ja dat was lang geleden. M’n laatste basisplaats was ruim 9 weken geleden dus dat voelde weer goed. Met de voet ging het goed, dus hopelijk vandaag en morgen niet te veel reactie dan kunnen we weer door”.

Goede terugreis gehad?

“Ja dit geeft natuurlijk een boost als je met 1-4 wint bij Fortuna. Dat is de verste uitwedstrijd, dus dan is het lekker als je wint!”

FC Groningen hoopte ook in deze uitwedstrijd de boventoon te voeren. Vanaf het begin domineerden en controleerden de Groningers. Allereerst kwam de FC nog op achterstand, maar uiteindelijk ging FC Groningen met een 2-1 voorsprong rusten. Na rust werd het verschil tussen de twee ploegen nog duidelijker. De Trots van het Noorden scoorde nog twee keer en won redelijk gemakkelijk met 4-1.

Een gelukkige goal

In de eerste helft nam FC Groningen direct het initiatief. Het meeste balbezit was voor de ploeg van Buijs. Echter een prachtig schot van Mats Seuntjens belandde achter een blunderende Leeuwenburgh, waardoor de FC op achterstand kwam.
Al een paar minuten later zorgde een prachtige pass van Wessel Dammers voor de gelijkmaker van Cyril Ngonge. De Belgische aanvaller kopte knap binnen. Vlak voor rust kwamen de Groningers gelukkig op voorsprong. Ngonge schoot de bal tegen verdediger George Cox. De bal dwarrelde achter keeper Van Os. Een 2-1 voorsprong voor FC Groningen.

VAR grijpt in

Na de thee was het wederom de ploeg van Buijs dat de wedstrijd controleerde. Fortuna Sittard werd nauwelijks echt gevaarlijk. FC Groningen kwam vrij snel in de tweede helft op een comfortabele 3-1 voorsprong. Duarte schoot in en Van Os liet de bal onnodig los, waardoor Irandust gemakkelijk in kon tikken.
Na een uur spelen greep de VAR in. Wat eerst een gele kaart was voor Fortuna verdediger Roel Janssen, werd na ingrijpen van de VAR rood. De ploeg van Sjors Ultee kwam met tien man te staan en kon hierdoor geen potten meer breken. Uiteindelijk maakte de Noorse spits Strand Larsen de vierde goal aan Groninger zijde na een mooie steekpass van Irandust en bracht de eindstand op 1-4.

Middenmoot

FC Groningen komt met deze overwinning op een voorlopige twaalfde plek te staan en de blik kan weer naar boven worden gericht. Aanstaande vrijdag nemen de Groningers het alweer op tegen hekkensluiter PEC Zwolle. De verwachting is dat Michael de Leeuw en Damil Dankerlui zich weer bij de groep aansluiten. Tomas Suslov heeft zijn schorsing uitgezeten, dus Buijs beschikt over een volledige selectie.

Vrijdag 3 december wordt er om 20.00 uur afgetrapt in de Euroborg.