Emma Tuinte scoort zes keer bij debuut in Eredivisie

Het vernieuwde Kwiek is er niet in geslaagd om de eerste wedstrijd in de Super Handball League Women, de nieuwe naam van de eredivisie, in winst om te zetten. De Hengeveldse Emma Tuinte maakte haar debuut en was met zes doelpunten de topscorer van het team. In de eerste helft leek er een stuntje in de maak. Na dertig minuten handballen stond Kwiek met 17-15 voor tegen opponent SEW. In de tweede gingen het echter helemaal mis. De ploeg van Peter Portengen scoorde nog maar tien keer en verloor uiteindelijk met ruime cijfers: 27-38.

Kwiek – SEW 27-38 (17-15). Doelpunten Kwiek: Emma Tuinte 6, Lizz Olde Bolhaar 6, Farah ten Bärge 3, Kaylee Damman 3, Paris Scholten 2, Nel Veldhuis 2, Jessica Hilbrands, Isabeau Kremer, Isa Lokate, Lieke Velthausz, Mila Wielens