Engelandvaarder Mike is aan de overkant

Ondanks de onzekere tijden door corona heeft Mike te Wierik met zijn vriendin Megan Kuipers de oversteek naar Derby Engeland gemaakt zondag. Na een vlucht van 40 minuten arriveerde hij op het vliegveld van Birmingham. Vervolgens nog een keer 40 minuutjes met de auto en Mike was op de plek. Mike:
“Ik zit nu tijdelijk in een klein huisje van een van de sponsors van de club. Daar kunnen zo lang blijven als we willen tot dat we een huis/appartement gevonden hebben. De hond blijft eerst in Hengevelde bij m’n ouders. Eerst maar eens zien hoe dat hier allemaal gaat.


De woning van Mike en Megan
 
Ik heb nog geen idee wat het schema zal zijn de komende weken. Morgen word ik eerst op Corona getest, maar dat moet hier 2x per week bij elke club. Als alles negatief is, is het de bedoeling dat ik deze week gewoon mee kan trainen. Ik hoop zo snel mogelijk mee te kunnen trainen, dat zal wel even wennen zijn aangezien ik ook al een aantal maanden niet volledig met de groep heb kunnen trainen maar dat zal vast goed komen. Het is de bedoeling dat ze de competitie in het weekend van 20 juni weer op gaan starten en dan door spelen tot eind juli. Maar ik mag nog geen officiële wedstrijden spelen aangezien het nog wedstrijden van vorig seizoen zijn.
Bezoekjes aan Nederland is allemaal wat lastiger nu met het Corona virus. Maar als alles weer redelijk ‘normaal’ is moet dat gewoon kunnen. Het is ook nog geen uurtje vliegen dus dat is wel fijn".
Hoe was je contact met trainer Philip Cocu in de corona periode?
Met Philip heb ik een aantal keren contact gehad, hij was ook blij dat de verzekeringskwestie met FC Groningen was opgelost en dat we naar Engeland konden nu!”

<<Uitzicht vanuit de woning

 
De Engelse club met als bijnaam 'The Rams" is actief in het Championship, het tweede niveau van Engeland, en wordt getraind door de Nederlander Phillip Cocu. Ook Engels topscorer aller tijden, Wayne Rooney, staat bij Derby County onder contract.
Derby, een club met maar liefst 17 voetbalvelden, een zwembad en een prachtige 'gym'. De kleuren zijn zwart-wit, vergelijkbaar met Heracles. De derby is Nottingham Forrest en daarvan zijn de kleuren: Rood! Als het ware een beetje terug in de tijd!
Mike, namens de redactie veel succes gewenst, er zal zeker nog een 'werkbezoek' volgen!