“Er sloop toch even een soort van angst door het team heen”

Mike hier bij WVV'34 als assistent trainer tegen Reutum

Het heeft ruim twee maanden geduurd, maar eindelijk heeft Mike te Wierik met zijn FC Emmen weer een punt kunnen toevoegen aan het totaal. Tegen FC Eindhoven knokte de formatie van Mike zich naar een 1-1 gelijkspel. Een blunder van Jan Hoekstra na een half uur spelen op de helft van de Brabanders werd na de rust hersteld door Piotr Parzyszek, die kort voor zijn goal een strafschop miste.

Ondanks het punt is Emmen wel een plek gezakt op de ranglijst: van 10 naar 11. Toch blijft het gat naar de ploegen die strijden om de play-offs nog steeds twee punten. Koploper blijft Willem II, dat gelijkspeelde tegen Cambuur. FC Emmen heeft 33 punten uit 23 duels, twee minder dan de nummer 8: Cambuur. Het eerste punt sinds 27 november, moet je daar blij mee zijn?

Mike: “Als je de wedstrijd ziet niet. Ze hebben 1 keer op goal geschoten en dan kom je ook nog eens 0-1 achter”.

Eindhoven parkeert de bus en kwam ook nog eens op 0-1. Wat ging er door het elftal op dat moment?
Er sloop toch even een soort van angst door het team heen. Maar na rust hebben we dat goed hersteld en als er 1 team verdiende te winnen waren wij dat! Het punt was zwaarbevochten en ook zeker verdiend. Sterker nog, als er één ploeg verdiende te winnen dan was Emmen dat.”

Nog steeds 2 punten achter op een nacompetitie plek, maar wat hebben jullie daar te zoeken?
Je heb alleen vorige week tegen ADO terecht verloren dus je hebt daar zeker wat te zoeken. Maar het wordt wel echt tijd dat je wedstrijden gaat winnen nu.

Volgende week gaat FC Emmen op bezoek bij Jong PSV. De wedstrijd wordt gespeeld op De Herdgang.